Ohmbet Stipe

Joakim Engbergs blogg: Dynamisk greppstyrka

Som jag berättat tidigare så har GBGMMA och Crudo fått sig ett rejält lyft. Kommer visa ordentliga bilder när löparbanan vi beställt kommit. Vi har köpt in en del ny utrustning som plyoboxar, powerbox, reverse hypers,freedom trainer, viktvästar, trx och släde m.m. Den största nyheten i gymmet är en FTS 200 bur från Puremotion.

Buren har en del finurliga stationer Bl.a. En av mina favoriter ”Brazilian rop” som kan användas för att träna överkroppen i nästan alla vinklar. Pulsen åker upp snabbt med. Detta gör att ”Brazilian rope” kan användas som en station i cirkel träning eller för hålla uppe pulsen när du tex är knä skadad. Motståndet regleras genom hur många gånger man virar runt repet. Ingen mekanik som kan gå sönder.

http://www.youtube.com/watch?v=iarcvW28_eg

Vi har nu 5 långa och tjocka rep som använd till att bl.a. Klättra i, dragkamp, batteling ropes och många andra övningar. Något jag gillar med att träna med rep är att du får bra träning för greppstryrkan och underarmarna. Inte bara statiskt utan även dynamiskt. Dessa är båda viktiga för MMA utövaren. Om man tittar på upplevd ansträngning hos brottare så ligger utmattning i underarmar högst uppe.

Även boxare upplever underarmarna som en av de muskelgrupper som blir tröttast. Samma gäller i min mening i MMA. Detta stämmer bra överens med mina egna upplevelser från MMA matcher, även med statistik jag gjort på mina egna killar. Ofta kommer utmatningen i händer/underarmar från att man stänger händerna mot det motstånd som nya, stela handskar ger. Under en match där en fighter kan slå hundratals slag så blir det ganska så jobbigt. Självklart är brottningen med en faktor.
Jag har hört teorier om att starka händer ska visa sig i ökad styrka i resten av kroppen. Hur det nu ligger till med det kan jag inte säga.

20130912-153501.jpg

20130912-153514.jpg

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.
 • pierre

  Bästa bloggaren! Helt underbart grymt har Gbg mma blivit Även om det var skön känsla på klubben innan renoveringen så känner man en helt annan känsla nu efter att terminen äntligen har dragit igång:) inte bara klubben känns ny utan alla har verkligen fått nytt driv och ny energi man ser det i folks ögon. Gbg mma 4life no shit

 • Andreas

  Skulle kunna stämma i vissa fall det med att greppstyrkan visar sig i ökad styrka i övriga kroppen, bla vissa brottare jag tränat med..Fredrik Schön som är landslagsbrottare i 96 kg är bästa exemplet, vidrigt stark, har även hört att Ara har ett extremt bra grepp.
  Men samtidigt vet jag en bekant som klarade stänga Captatins of Crush nr 2, 12 gånger i rad..det e sjukt imponerande, och han är inte alls stark i kroppen, bara nävarna. Så är kanske lite olika..

 • Fredde

  För de som har tid, rekommenderar jag att börja klättra för att öka styrka och uthållighet i underarmar.

  http://www.youtube.com/watch?v=bGTQ0KIbeVw

  • Björn

   Shit! Där snackar vi underarmar!

 • Björn

  Hur tränar man statiskt för MMA? Jag vet klassiska övningar som är statiska, allt ifrån jägarvila till handstående, för att inte prata om ”horse stance”. Men hur ska man lägga in det i sin vardagsträning, och vad är man ute efter? Inom ”kung fu” så tränade man ju ofta ”horse stance” i evigheter. Är det relevant för MMA att hålla statiska övningar så länge? Eller är det bara några minuter som gäller? Eller ska man skippa rent statiska övningar och göra övningar som både är dynamiska och statiska isf? T ex istället för att stå stilla i handstående (ev mot en vägg) – gå på händer? Då antar jag att det blir en övning som både är statisk och dynamisk?

  Tack för en grym blogg!

 • Rich

  Vart fick ni tag på repen?
  Jag har letat och letat men inte hittat några, hade velat köpa hem ett par till min baksida och kunna träna även hemma.

  Tack på förhand

Fler :

0

Joakim Engbers blogg: 8 man och SMMAF

Då var det dags igen! Efter en otroligt omständig och onödigt lång resa befinner jag mig i Bremen, Tyskland. Den här gången med Domingos Mestre som ska fightas i en 8 man Turnering på lördag. Detta känns riktigt oldschool och kräver verkligen ett tufft psyke tillsammans med bra

12

Joakim Engbergs blogg: Akira och Mark Henry

Som jag nämnde i tidigare inlägget så handlar veckan innan fight mycket om vänta. Igår bestod Alistairs schema av en lång rad radio och Skype intervjuer. Det innebar att jag hade större dagen fri. Vi bor på ett flygplats hotel i Newark så det finns inte direkt mycket

14

Joakim Engbergs blogg: Att se hela människan

På senare tid har jag insett hur viktigt det är med en holistisk syn på idrottandet. Att enbart fokusera på tekniker, strategier och träningsmetoder räcker inte. Man får inte glömma idrottsmannen som människa. Jag har fått flera konkreta exempel på hur viktigt det att killarna och tjejerna som

10

Joakim Engbergs blogg: Kosttillskott för MMA utövaren

God dag gott folk. Ännu en skön dag här i Göteborg. Fick precis en leverans från Jabb.se med ytterligare säckar (uppercut säckar av märket choke em) och mjuka medicinbollar av märket century!. Mycket bra utrustning. Tack Jabb.se! Igår eftermiddag var jag och min flickvän Hanni på Tränings och