Ohmbet Stipe

Joakim Engbergs blogg: Från porr till vita duken

Andra inlägget på 2 dagar. Där ser ni, att göra något man skjuter upp utan att kräva perfektion funkar för att överkomma inledande tröghet och få bollen i rullning.

Jag vet inte om någon sett men jag har en liten roll i filmen ”Känn ingen sorg” som går på bio nu. Jag tränade även Josefin som går en mma match i filmen (mot Linn wennergren). Jag hade också ett finger med i utformande av fightscenerna. Har faktiskt inte hunnit se filmen själv än, så får hoppas att jag inte behöver skämmas allt för mycket.

Precis som många andra filmstjärnor så fick jag min första uppmärksamhet i porrens värld. Närmare bestämt i tidningen Lektyr. Min gode vän Toni hade sparat tidningen från 99. Där kan kan man bl.a läsa om hur Shootfighting introducerades till Japanerna av Tysken Karl Gotch. Dessa lärde i sin tur konsten till Bart Vale som myntade namnet ”Shootfighting” som August Wallén senare registrerade som varumärke. Man kan även läsa att det fins ca 120 aktiv utövare i Sverige. Ingen kunde på den tiden tro att sporten skulle explodera som den gjort idag. Vad som fick en liten skara på 120 pers att gå in i ringen och bitchslappa skiten ur varandra när resten av världen tyckte man var en idiot, det undrar jag än. Min flickvän har precis inlett 5 år studier till psykolog, får se om det ger någon klarhet i det hela.

20130906-134847.jpg

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.
 • Ben Dover

  varför gick du ifrån Gladius och August!? är han en idiot som alla säger?

  • knoock ouut

   kontrollfreak

 • Gbg4life

  Alltid lika roligt och intressant att läsa och höra dig berätta säker:)

 • Joelbit

  Jocke det är din plikt att scanna och lägga upp hela detta reportage. Jag och många andra med mig blir mycket besvikna annars!

 • Punchdrunk

  Hehe jo shootfighting var förmodligen lika ”smutsigt” som porr på den tiden. Har hänt en hel del sen ”dödsgalorna”. Att Maddes (prinsessan) ex pojkvän gick på ”dödsgala”, nästan lika skandalöst som när farsgubben går på strippklubb.

  ”Så snart Jonas Bergström insåg att hans närvaro upptäckts valde han att hastigt lämna lokalen.”
  http://www.expressen.se/nyheter/maddes-pojkvan-gick-pa-dodsgala/

 • roffe

  ”, att göra något man skjuter upp utan att kräva perfektion funkar för att överkomma inledande tröghet och få bollen i rullning.”

  Poet!

Fler :

0

Joakim Engbers blogg: 8 man och SMMAF

Då var det dags igen! Efter en otroligt omständig och onödigt lång resa befinner jag mig i Bremen, Tyskland. Den här gången med Domingos Mestre som ska fightas i en 8 man Turnering på lördag. Detta känns riktigt oldschool och kräver verkligen ett tufft psyke tillsammans med bra

12

Joakim Engbergs blogg: Akira och Mark Henry

Som jag nämnde i tidigare inlägget så handlar veckan innan fight mycket om vänta. Igår bestod Alistairs schema av en lång rad radio och Skype intervjuer. Det innebar att jag hade större dagen fri. Vi bor på ett flygplats hotel i Newark så det finns inte direkt mycket

14

Joakim Engbergs blogg: Att se hela människan

På senare tid har jag insett hur viktigt det är med en holistisk syn på idrottandet. Att enbart fokusera på tekniker, strategier och träningsmetoder räcker inte. Man får inte glömma idrottsmannen som människa. Jag har fått flera konkreta exempel på hur viktigt det att killarna och tjejerna som

10

Joakim Engbergs blogg: Kosttillskott för MMA utövaren

God dag gott folk. Ännu en skön dag här i Göteborg. Fick precis en leverans från Jabb.se med ytterligare säckar (uppercut säckar av märket choke em) och mjuka medicinbollar av märket century!. Mycket bra utrustning. Tack Jabb.se! Igår eftermiddag var jag och min flickvän Hanni på Tränings och