Ohmbet Stipe

MMA - 320x320 - SE

Joakim Engbergs blogg: Jag mår illa…

Sitter just nu på ett hotel i Drammen, Norge och väntar på att få nyckeln till mitt rum. Magnus Uggla rullar i högtalarna…

Ska köra ett två dagars seminarium här.Det har varit full fart sen jag kom hem från Beirut. Åkte på lördagen till Stockholm för att hänga lite med min vänner från Dirty Rebel Wear, träffa min advokat och ytterligare ett möte.Fick även coacha en av mina gamla elever som nu kör för Renji i Umeå som gick shootfighting. Det gick bra så grattis Johan!

På söndagen träffades en grupp på 4 personer på Clarion hotel för att försöka utröna vad som bör ingå i en ”instruktörs utbildning” för MMA. Detta sker under SMMAF.
Modelen är den som fins för boxning. Måste säga att jag tyckte det var väldigt roligt att va en total MMA nörd i gott sällskap i några timmar. Ska bli spännande att se hur detta utvecklar sig.

Har börjat experimentera lite med någon form av ”online coaching”. Bad Sirwan filma lite av sin sparring på ATT, första clippet på 5 min blev 3 sidor feedback från min sida. Har börjat använda filmande av sparring mycket mer på sista tiden och tycker det är ett väldigt bra verktyg. Programmet ”coaches eye” till Ipad fungerar suveränt! Man kan lägga sin egen röst över, dra pilar och rita cirklar.Det är ju roligt men vad som gör programmet bra är hur enkelt det är att spola fram/bak till exakt den positionen man vill. Testa själva och säg vad ni tycker

Nästa helg är det Vision och Stockholm som gäller, denna gången har jag två av mina fighters som kör. Kan knappt vänta att få se mina grabbar i ringen. Det är många spännande samarbeten på gång nu både nationellt och internationellt. 2013 blir fett…Om vi är kvar.

Spela på att Alex vinner på Decision (2,00) på Unibet

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.
  • Fredde

    Tallest Man on Earth, is that you?

Fler :

0

Joakim Engbers blogg: 8 man och SMMAF

Då var det dags igen! Efter en otroligt omständig och onödigt lång resa befinner jag mig i Bremen, Tyskland. Den här gången med Domingos Mestre som ska fightas i en 8 man Turnering på lördag. Detta känns riktigt oldschool och kräver verkligen ett tufft psyke tillsammans med bra

12

Joakim Engbergs blogg: Akira och Mark Henry

Som jag nämnde i tidigare inlägget så handlar veckan innan fight mycket om vänta. Igår bestod Alistairs schema av en lång rad radio och Skype intervjuer. Det innebar att jag hade större dagen fri. Vi bor på ett flygplats hotel i Newark så det finns inte direkt mycket

14

Joakim Engbergs blogg: Att se hela människan

På senare tid har jag insett hur viktigt det är med en holistisk syn på idrottandet. Att enbart fokusera på tekniker, strategier och träningsmetoder räcker inte. Man får inte glömma idrottsmannen som människa. Jag har fått flera konkreta exempel på hur viktigt det att killarna och tjejerna som