Nyheter

John Lineker vs. Fabricio Andrade slutar som no-contest – ONE står utan bantamviktsmästare

John Lineker vs. Fabricio Andrade

Efter att John Lineker (35-9, 1 NC) vs. Fabricio Andrade (8-2, 1 NC) slutade som no-contest står ONE Championship nu utan en mästare i bantamvikt. 

John Linekers suspensoar ska ha krossats

John Lineker vs. Fabricio Andrade var olycksbådad redan innan matchen startade. Lineker missade vikten och blev ifråntagen sitt bälte, detta följdes sedan upp av ett no-contest resultat efter att den yngre Fabricio Andrade skickade iväg ett knä som träffade lågt. Enligt ONE ska Linekers susp ha gått sönder.

His cup is broken. His cup has been shattered.

Lineker låg under – Anklagas för att ha tagit den ”lätta” vägen ut

Det var matchens tredje rond som markerade slutet, men innan dess hade Andrade haft en klart större framgång. Med ett övertag i hastighet lyckades han bombadera Lineker med raka slag samt smällar mot kroppen. Det var först efter ett knä i magen som Lineker vek sig och sedan tog emot ännu ett, men som den gången satt för lågt.

På sociala media delade fans med sig av sina teorier och spekulationer. Somliga påstår att Lineker tog den ”lätta” vägen ut. Alltså att han fejkade skadan för att matchen skulle dömas som en no-contest istället för en eventuell förlust.

”I feel like Lineker knew he was losing so he did that.” skrev ett fan.

”Sorry, but I can’t see any illegal movement. Both of the knees went straight to his body…” skrev ett annat.

”That man wanted OUT. Honestly, after missing weight the fight should have been rescheduled. Champions shouldn’t miss weight.”

Föregående artikel

Paddy Pimblett förvånad över att Charles Oliveira är underdog – ”I just don’t understand it.”

Nästa artikel

Robin Enontekiö möter norskt motstånd i samband med Zone Pro League 4

Hugo Lindström
Skriven av

Hugo Lindström

Hugo Lindström är verksam i Göteborg. Pluggar film till vardags men är även en av våra skribenter. Ni ser honom springandes med kamera på MMA-galor runt om i landet.

Relaterade Artiklar

Sök