UFC

John Makdessis skattemardröm: UFC 293-inkomster avslöjade

John Makdessi

John Makdessi är inte nöjd med sin slutliga utbetalning efter förlusten på den gångna helgens UFC 293.

John Makdessi anser att han blev rånad två gånger på samma helg

UFC-veteranen postade denna vecka en bild på sociala medier av sin inkomstutdelning för sin senaste match mot Jamie Mullarkey. Makdessi förlorade via enhälligt beslut på Qudos Bank Arena i Sydney, Australien. På en fakturabild som skickats av UFC, minskas Makdessis ursprungliga lön på 58 000 amerikanska dollar (motsvarade cirka 648 077 SEK) med skatter, medicinska kostnader, flygresor och andra utgifter tills den når en total nettointäkt på 28 461,65  amerikanska dollar (motsvarande cirka 318 023 SEK).

Den största avdraget från Makdessis intäkter kommer från den australiska regeringen. Landet tar 45 procent av den 38-åriga fighterns lön.

Via ett inlägg på Makdessi hävdade fightern att han har blivit rånad av både domarna och den australiensiska regeringen.

I sacrificed my whole life for this sport and put everything on the line. Damn Australian government and the judges robbed me pretty badly.

Makdessi var den mest erfarna UFC-fightern av de 24 utövarna som tävlade under UFC 293. Sedan han skrev på för organisationen år 2010 har Makdessi samlat på sig ett matchfacit på 11 segrar och 9 förluster. Samtliga fighter har ägt rum i UFC:s lättviktsdivision. Makdessis förlust mot Mullarkey markerade hans andra raka nederlag och satte honom med ett facit på 1-3 i sina senaste fyra matcher.

Föregående artikel

Amerikanska toppgymmets vädjan till Drake – ”Gör det inte!”

Nästa artikel

Mike Perry avslöjar galen summa i nytt kontrakt med BKFC

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Sök