17 June, 2024
Nyheter

Johnny Walker får gå match igen efter operationen

Av

Alexander Clausson

04/06/2019

Det hände mycket med UFCs division för lätt tungvikt under helgen. Anthony ”Lionheart” Smith tog en imponerande seger samtidigt som topprankade Alexander Gustafsson och Jimi Manuwa valde att lägga handskarna på hyllan. Sedan tidigare har den före detta mästaren Daniel Cormier lämnat divisionen för tungvikt och även han närmar sig ett avsked från sporten. En person som tror sig kommer kunna ersätta det tidigare toppskicket med bravur är brasilianaren Johnny Walker.

UFC ville att Walker skulle göra operationen

Brasilianaren ådrog sig en axelskada i samband med sitt segerfirande efter matchen mot Misha Cirkunov, i samband med UFC 235. ESPN MMA har pratat med talangens manager, Lucas Lutkus, om skadan och vad som väntar härnäst för Walker. Inledningsvis hade man hoppats på att undvika en axeloperation helt och hållet men UFC ansåg att det säkraste kortet var att genomföra operationen, så att skadan inte skulle bli ett återkommande problem. Operationen är nu genomförd, läkningsprocessen har gått sin gång och brasilianaren är redo för att gå match igen. Rehabiliteringen ägde rum i Thailand och på UFCs ’Performance Institute’.

Vill ha en match i topp-10

Walker har under sin korta UFC-karriär hunnit med tre matcher för organisationen sedan sin debut i november 2018. Samtliga tre motståndare avslutats redan i första ronden (1:57, 0:15 respektive 0:38 minuter in i matchen). I sitt samtal med ESPN menar Lutkus att ett namn i toppskiktet av divisionen är rimligt och att det inte spelar någon roll om det är en veteran eller talang som står för motståndet.

A top-10 fighter is what we have been talking with the UFC about. He is No. 10 now with Gustafsson and Manuwa retired, so it is what makes sense. Honestly, Johnny will take on any name offered. Be it a vet like Glover (Teixeira) or a prospect like (Dominick) Reyes or (Aleksander) Rakic, he loves every possibility of matchup.

Walker siktar på en återkomst till buren i september, enligt Lutkus.

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök