19 June, 2024
Nyheter

Johnny Walker klar för huvudmatch efter kaosscenerna

Av

Alexander Clausson

14/11/2023
johnny walker och magomed ankalaev

Brasiliens Johnny Walker kommer senast från en no contest i samband med UFC 294, som ägde rum i oktober. Nu är han klar för en huvudmatch.

Johnny Walker fick inte fortsätta efter otillåten teknik

Under UFC 294, som ägde rum i Abu Dhabi, ställdes Walker mot Magomed Ankalaev. I matchens första rond skickade Ankalaev iväg ett knä mot Walkers huvud när den sistnämnda befann sig på kanvasen. En teknik som är otillåten inom MMA. En matchläkare klev in i buren för att kolla till Walker. Bland annat frågade sig matchläkaren Walker var han befann sig. Brasilianaren svarade ”i öknen”, vilket inte var ett tillräckligt utförligt svar enligt matchläkaren. Den sistnämna bad matchdomaren avbryta matchen och drabbningen omvandlades till en no contest.

Läsaren kan ta del av det ovannämnda avslutet i klippet nedan.

Nu verkar det stå klart att Walker och Ankalaev kommer sätta sina krafter på prov gentemot varandra en andra gång. Under gårdagens avsnitt av Ariel Helwanis The MMA Hour berättade Walkers huvudtränare, John Kavanagh, att UFC har bokat om matchen till 2024 års första UFC-gala. Fajten kommer agera huvudmatch på Apex-anläggningen den andra helgen i januari.

Walker är rankad på en sjundeplats, sett till UFCs officiella ranking för lätt tungvikt. Ankalaev är andrarankad i samma viktklass. Vinnaren i den kommande matchen kan vara nära en titelmatch mot den nykrönta bälteshållaren Alex Pereira.

Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök