Jon Jones blir av med bältet – Daniel Cormier blir ny mästare

Daniel Cormier 6

Under onsdagen meddelade USADA att även Jon Jones B-prov hade spår av det otillåtna preparatet turinabol, vilket resulterade i att Jones vinst över Daniel Cormier ändrades till no-conets. Nu har UFC beslutat att även frånta Jones hans nyvunna lätt-tungviktsbälte. Ny mästare blir istället Daniel Cormier, som förlorade bältet mot Jones på UFC 214.

Cormier meddelade nyheten under nattens avsnitt av UFC Tonight.

Senare under onsdagsnatten bekräftade UFC detta via ett officiellt pressmeddelande.

UFC was informed Wednesday that the result of the UFC 214 bout between Jon Jones and Daniel Cormier on July 29 was overturned by the California State Athletic Commission. The ruling changes the Jones ‘win’ to a ‘no contest’ following a potential Anti-Doping Policy violation stemming from an in-competition sample collected after Jones’ weigh-in on July 28, 2017.

As this was a title bout, Cormier will be reinstated as UFC light heavyweight champion.

Cormier blev mästare i april 2015 när han besegrade Anthony Rumble Johnson. UFC hade fråntagit Jones bältet tidigare samma år efter att Jones varit med i en smitningsolycka.
Registrera dig på Unibet och få 200% och 50 free spins

Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.
 • jonzyjonzy

  Aaaaaaaaaannnnnndd ssssssstiilllllllllll…….

 • HerrObjektiv

  Haha ”countrystrong” my ass. Hans bröder har ju definitivt något finger med i att förse honom med skit så som preparaten flödar i NFL

 • tojo77

  Enda rätta. Nu rematch Alex!

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

  Han borde få vinsten också. Men det är det enda rätta att ge honom titeln. Han är kungen av LHW divisionen och den riktiga mästaren där. Jones karriär är en stor bluff och han är en vidrig fuskare och inget annat. Goat my ass and freak athlete my ass. Inget mer än en vidrig och smutsig fuskare. Han är inte värdig en enda vinst i UFC, de borde ta bort alla hans vinster i UFC för det är uppenbart att han fuskat hela tiden. Han säger att han inte tränade för fullt och brukade festa mm. Han ljuger om det också. Han brukade träna och fuska med otillåtna preparat.

  • Robert Martinsson

   Men att fuska med vikten är okej då?

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

    Har inget med saken att göra. I fighten mot Jon Jones så fuskade han inte med vikten iaf. Sen är det stor skillnad på att vara 0.2 pounds överviktig i en enda fight i karriären till skillnad från den som dopat sig under hela sin karriär.

    • Rallarsvingar

     Ibland så skriver du faktiskt rätt vettiga saker, tycker du oftast är en tröttmössa men i det här fallet så har du 100% rätt!

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

      Det kommer mera

  • cvs

   Vem fan bryr sig. Låt dom trycka allt dom vill jag vill hellre se bra fighter än trötta bror duktiga människor som dc.

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

    Då ska det iallafall vara lika villkor för alla.

    • cvs

     Det är jag helt med på, låt alla köra loss helt fritt.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

      Jag är inte 100% med på det men jag skulle acceptera det mer iaf.

 • Pancho Villa

  Helt korrekt att ge titeln till D.C.

  Men en redan sargad division hamnar nu i fullständig limbo. Divisionen är mycket tunn det vet vi. Men hur står det egentligen till med Cormier?
  - Efter förlusten mot Jon Jones (den som nu ändrats till en NC) så var Cormier fullständigt knäckt – vilket är fullt förståeligt.

  Cormier var relativt otränad och omotiverad när han försvarade sitt bälte mot Rumble Johnson. Han har på senare tid haft väldigt många, och omfattande, åtaganden utanför oktagonen. Han har själv berättat om hur han inför fighten mot Rumble hade svårt med motivationen.

  Inför matchen mot Jones så hade Cormier fått tillbaks en del av den skärpa och motivation som tidigare sviktat. Han såg dessutom riktigt bra ut i oktagonen. En veteran, och utpräglad tävlingsmänniska, som Cormier behöver troligen rejält motiverande utmaningar för att vid 38 års ålder få ut maximalt av sig själv.

  Frågan är vad den våldsamma KO-förlusten mot Jones, och det känslomässiga antiklimax som dopingavslöjandet medför, innebär för Cormier på längre sikt.
  Direkt efter förlusten mot Jones var det en hel del som spekulerade kring huruvida Cormier borde pensionera sig och acceptera att ha blivit den näst bäste LHW-fightern genom tiderna.

  Vi kommer sannolikt att få se Cormier i oktagonen igen. Han är en fighter, en company man, och kommer att fösvara bältet.

  Men frågan är vilken version av honom vi kommer få se. Hur motiverande är det för honom att möta Volkan Oezdemir – eller att möta Alex en andra gång?

  Hur inspirerande är det för oss som fans att se en i bästa fall ”halvmotiverad” D.C. grinda ned fighters som Oezdemir, Gustafsson, Teixeira, m.fl. för att försvara titeln i en halvdöd viktklass?

  Det ser inte ljust ut för UFC’s en gång så stolta lätta tungviktsklass – och inte heller för oss fans.

  • Nils Albertsson

   Intressanta funderingar. Tror att Alex har chans vid en titelmatch mot dc. Däremot kommer nog dc sitta på sidlinjen ett bra tag framöver så jag tror Alex får möta volkan innan han får chans på titeln.

   • Pancho Villa

    Tackar.
    Jag tror också att Alex skulle ha goda chanser mot Cormier. Men precis som du skriver så lutar det åt att det kommer att dröja ett tag innan DC är redo att försvara bältet. Således tyder mycket på att Oezdemir kommer få sin match mot Alex. En match som är tämligen riskabel för Alex.

 • jari edvardson

  det skrämmande 0ch sorgliga är tydligen att doping fungerar även på högsta nivå.
  undrar hur en dopad mästare känner sig när han eller hon vet att fusket har varit avgörande……dom måste ju ha en defekt som smetar av sig på allt de gör…..

 • cvs

  Jag fullständigt skiter i om Jones dopar sig eller ej, jag vill se bra fighter, sen handlar det inte om dom är ”rena” eller ej. Kan vi inte bara erkänna att detta är underhållning, som med nästan all sport. Vi vill bli underhållna, inte uttråkade av massa byråkrati. Nej Go Jones.

  • Fredrik

   Nej.

Fler Nyheter: