24 juni, 2024
Nyheter

Jon Jones förklarar varför han vill fightas mot Brock Lesnar och inte Stipe Miocic

Av

Ralph Nordahl

01/08/2017

Jon Jones säger att ett möte med Stipe Miocic inte skulle kvalificera som en riktig ”superfight”

Efter att ha återerövrat mästartiteln i lätt-tungvikt så utfärdade Jon Jones omedelbart en utmaning till den tidigare UFC-mästaren i tungvikt och numera pro wrestlern Brock Lesnar. En sådan fight skulle sannolikt innefatta höga siffror rent kommersiellt men i nuläget finns det dock många hinder för en matchning mellan de båda.

Både Lesnar och Jones blev avstängda i ett år, under liknande omständigheter, när de ertappades med otillåtna substanser i blodet. Medan Jones avstängning har sonats i och med dennes återvändande till oktagonen  så har Lesnars avstängning blivit ”fryst” i och med att han officiellt avslutade sin MMA-karriär i februari.

Om Lesnar beslutar sig för att anta Jones utmaning så måste han därför återvända till drogtesterna samt vänta ut de återstående månaderna i avstängningen.


Många misstänker att om Lesnar tackar ja till fighten så skulle det endast kunna var ett spel för att kunna få ett nytt och bättre kontrakt med WWE. Detta vore i så fall inte första gången som Brock Lesnar anklagas för att använda ett potentiellt återvändande till MMA och UFC som förhandlingsstrategi.  Många menade att han gjorde samma sak år 2015 i och med förhandlingarna av hans nuvarande WWE kontrakt även om Lesnar förnekade att det hela skulle varit ett spel. .

Med det sagt så kommer en fight med Jon Jones att innefatta stora pengar vilket kan göra att Lesnars intentioner denna gång, otvivelaktigt, visar sig vara genuina.  Brock Lesnars manager Paul Heyman gick i dagarna ändå ut med att Lesnar kommer att lämna WWE om han förlorar i  Universal Championship at Summerslam den 20:e augusti. Det återstår att se om så blir fallet.

Jon Jones vill inte fightas mot Stipe Miocic    

I och med dessa hinder för en potentiell fight med den ”pensionerade” Lesnar så undrar många varför inte Jones hellre möter den nuvarande UFC-mästaren i tungvikt Stipe Miocic som befinner sig i sitt livs form. När MMA Mania frågade Jones förklarade han dock att han är ointresserad av ett möte med Miocic. Han förklarade varför med följande:


I feel like if I was going to take a fight at heavyweight, it would be against a person who me and my coaches feel would be a perfect matchup for me.

Right now, Stipe is looking extremely impressive. And I believe if you get an extremely talented big guy versus an extremely talented little guy, I mean, a lot of the cards are in his favor. At the same time, I fear no man. I strike for a reason when I strike.

I intervjun med MMA Mania så menade Jones även på att Miocic inte är ett känt namn för allmänheten. Därför vore det inte en riktig ”superfight” med tillräckligt högt kommersiellt värde, även om det hade gjort de riktiga MMA-fansen lyriska.

I feel like Stipe is relatively unknown to the general public. It wouldn’t even be a real super-fight in my opinion. I think a lot of MMA fans would be super excited about, but the general public wouldn’t care about that fight. Most people don’t really know who he is, with all due respect to him.

So, if I’m going to sacrifice being the smaller guy, I think stylistically Brock would be a fight that makes way more sense, and the payday would be tremendous. What it would do for our sport would be tremendous. Much bigger impact. So, for many reasons, a Brock Lesnar fight just makes much more sense to me.

Kommersiella motståndare


Jones har understrukit att han ämnar fortsätta sin karriär inom lätt-tungvikt och att en fight mot en tungviktare vore en engångsmatchning. Många har menat att Jones i nuläget vill kapitalisera på sin nyvunna status och potentiellt kommersiella värde och att det är därför han önskar gå en ”superfight” här näst. Jon Jones manager bekräftade till slut detta igår.

Samtidigt så har UFC som intresse att en ny titelfight med Jones blir inplanerad. Det spekuleras nu hejvilt vilket lätt-tungviktare som egentligen ska utmana Jon Jones om lätt-tungviktsbältet. De realistiska potentiella titelutmanare  som återstår har inte mycket annorlunda kommersiellt värde än Miocic då tungviktsmästaren har bättre PPV-siffror än både Alexander Gustafsson och Volkan Oezdemir.

Det ska bli intressant att se hur händelserna kring Jon Jones nästa matchning utvecklar sig framöver.

Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök