20 June, 2024
Nyheter

Jon Jones: Francis Ngannou slingrade sig ur vår fight

Av

Ralph Nordahl

10/03/2023
Jon Joes och Francis Ngannou

Jon Jones tror att Francis Ngannou ställde massa krav på UFC för att slippa att möta honom.

Jon Jones anklagar Francis Ngannou för att ha duckat honom

Efter att Ngannou blivit tungviktsmästare och sedan försvarat sitt bälte genom en domslutsseger mot Ciryl Gane så hoppades de flesta på en match mot Jones. Det var den största matchen som kunde ha bokats men förhandlingarna med Ngannou strandade och han kom därför att lämna UFC.

Sedan dess har Jones varit kritisk mot Ngannou och väljer nu att anklaga den tidigare mästaren för att hittat på alla möjliga krav för att slippa möta honom:

I highly doubt it, especially after that first performance. Like I said, the dude left for a reason. Came up with every demand and request in the world. He knew that the UFC wasn’t going to bed, he found his way out.

Det ska dock påpekas att vissa av de krav Jones syftar på var Ngannous bestämda vilja att fighters ska få sjukförsäkring och att de lågavlönade fighters ska få bättre betalt. Det var ytterst få som trodde att UFC skulle kunna acceptera dessa men Ngannou stod på sig.

I och med detta valde UFC att släppa Ngannou och efter detta bokades Jon Jones mot Ciryl Gane som han submittade i första ronden.

Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök