Nyheter

Jon Jones gripen av polis – misstänks för rattfylla och vårdslöst nyttjande av vapen

Jon Jones gripen av polis

Den regerande UFC-mästaren Jon Jones har återigen hamnat i problem! Denna gång handlar det om att Jones gripits av polisen i hemstaden Albuquerque och misstänks för att bland annat kört påverkad och vårdslöst hantering av skjutvapen.

Jon Jones polisfoto

Jon Jones polis åtal

Ska ha avlossat vapen utan tillstånd

Efter att APD (Albuquerque Police Department) ingripit mot en individ som avlossat ett handeldvapen i staden under torsdagen, visade det sig vara ingen annan än den omsusade lätta tungviktsmästaren i UFC Jon ”Bones” Jones. Jones blev konfronterad av polis sittandes i en Jeep på en parkeringsplats, och polisen rapporterar att han verkade berusad.

Efter UFC-stjärnan testats positivt för en olaglig nivå av alkohol i blodet, arresterades han prompt för Aggrevated DWI (Rattfylleri) samt vårdslöst nyttjande av handeldvapen. Trots allvaret i hans aktioner blev Jones frisläppt efter sin arrestering, och fick ett datum då han skulle inställa sig inför domstolen, den 9 april.

Inte första trubbel med lagen för Jones

Jon Jones besitter en god förmåga i att hamna i trassel med lagen. Han har vid flertalet tidigare tillfällen blivit arresterad för allehanda trafikbrott, varav i ett han krockade med en annan bil och flydde platsen.  I krocken skadades en gravid men som tur var så fick hon inga allvarliga skador.. Som resultat av den incidenten förlorade Jones sitt lätta tungviktsbälte i UFC, och med det en stor mängd av den respekt han hade hos fansen.

”Nybliven” mästare

Den 29 december 2018 återtog Jon Jones det lätta tungviktsbälte som blev honom fråntaget som resultat av en myriad av incidenter. Jones besegrade svenske Alexander ”The Mauler” Gustafsson (18-
6) via TKO i tredje ronden i en gala som tvingats flytta på en veckas varsel från Las Vegas till Los Angeles. Anledningen till flytten av UFC 232 var det faktum att ett dopningspreparat hittades i Jons blod, och den atletiska kommissionen i Nevada (NSAC) kunde inte ge honom tillstånd att tävla. Dock hade Kalifornien inga direkta motsättningar, då de godtog de förklaringar som både UFC samt Jon Jones lade fram.

Dock har Jones tidigare blivit påkommen med dopningspreparat i blodet. Inför sitt möte med forne dubbelmästaren Daniel ”DC” Cormier (22-2, 1 NC) planerat till UFC 200 testade Jones positivt, och huvudmatchen under galan ställdes in. I augusti 2017 efter UFC 212 där Jones besegrade Cormier för att återerövra bältet, testade han ännu en gång positivt för dopning, och hans seger över Cormier gjordes om till en no-contest, och mästartiteln fick vänta lite längre för ”Bones” Jones.

Tre raka försvar

Jones har nu försvarat sitt välte vid tre tillfällen hittills. 2019 besegrade han Anthony ”Lionheart” Smith (33-14) den 2 mars via enhälligt beslut, och följde upp den segern med ännu en över brasilianske Thiago Santos (21-7), även den via enhälligt beslut. Den tuffaste matchen Jones haft sedan han återtog den lätta tungviktsmästartiteln väntade i hans senaste motståndare, Dominick Reyes (12-1). De två möttes under UFC 247 den 8 februari i år. I fem ronder stred de två männen i oktagonen, och när slutsignalen för den sista ronden ljöd ut i arenan var det högst osäkert om vem som vann.  Jones vann en kontroversiell domslutsseger, och består på tronen av UFCs lätta tungviktsdivision.

Hur UFC kommer hantera den här situationen återstår att se. Man får tro att organisationens president Dana White bland andra börjar tröttna på Jons upptåg. White har tidigare gjort vad han kan för att
försvara ryktet av sin lätta tungviktsstjärna, men ju mer trubbel Jones orsakar organisationen, ju mer kan man undra hur länge White orkar med.

Föregående artikel

Dana White går loss på media – gillar inte kritiken kring UFC 249

Nästa artikel

Francis Ngannou mot Jairzinho ryktas bli av under UFC 249

Skriven av

Jaser Davari

Relaterade Artiklar

Sök