Jon Jones kommer med största sannolikhet att gå match under 2018

Jon-Jones-UFC-200_6

Den forne lätta-tungviktsmästaren, Jon Jones, gick sin senaste match mot den nuvarande lätta-tungviktsmästaren, Daniel Cormier, under UFC 214. Det var andra gången de tävlade mot varandra där första mötet slutade med seger för Jones genom enhälligt domslut. I deras andra möte kunde Jones att vinna genom knockout i rond tre genom en välplacerad huvudspark, men matchen omvandlades till ett så kallat ‘no-contest’ efter det att Jones testat positivt för steroiden turinabol.

Jones blev av med bältet och Cormier blev återinförd som viktklassens mästare, och Jones karriär försattes i limbo. Det är inte första gången Jones hamnar i blåsväder, det har mer eller mindre varit ett signum för den forne lätta-tungviktsmästaren. Men Jones manager, Malki Kawa, berättade för MMA-reporter Luke Thomas att det finns en stor sannolikhet att vi ser Jones tillbaka i buren under 2018. 95 procents sannolikhet, menar Kawa.

By the end of this month I think we get some clarity on the issues. We have a hearing with the California State Athletic Commission and we’re hoping to get the investigation with USADA wrapped up by then, as well. Hopefully it all works out that way. I got to assume that by the end of March, for a fact, we will get this resolved and get an idea of what it’s looking like. I’d like to say about a 95-percent chance (he fights in 2018).

If USADA is a respectable organization, which I think that they are, and they take all the information they compiled, all the interviews that they’ve done and all the things they’ve seen, they know for a fact that Jon Jones was not cheating and he was not intentionally taking any kind of substance. I think they know that and everybody can come to that conclusion based on the circumstances of his situation. That’s the most I am going to say at this point because it is obviously on-going.

Jones har ett MMA-facit på 22–1 (1) där hans enda förlust är en diskvalifikation mot Matt Hamill under ”The Ultimate Fighter: Heavyweights Finale”. Jones har besegrat sina motståndare på följande sätt, nio genom knockout, sex genom submission samt sju genom domslut.
Registrera dig på Unibet och få 200% och 50 free spins

Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.
 • Erik

  Jones – Alex 2 make it happen!!

 • http://www.tobiassolem.se/ Tobias Vincent Solem

  Jag är jävligt kluven. Å ena sidan så anser jag Jon Jones som UFC’s kanske mest kompletta fighter som jag gillar att se fightas. Å andra sidan så är han ett stort rövskägg med en bedrövlig inställning till andra än sig själv. Bevisad fuskare och en besvikelse till förebild.

  • Sacapuntas

   Skit i det Tobias. Du gillar att se han fightas. Punkt slut!

   • begt

    Håller med !
    UFC är en organisation som erbjuder underhållning i sann gladiatoranda. Kompletta fighters som Jones höjer deras värde enormt.

    Förebilder bör man nog efter leta utanför underhållnings-organisationen UFC :)

   • http://www.tobiassolem.se/ Tobias Vincent Solem

    Jag ser på det i två perspektiv dock. På mikronivå så är Jones bra, för hans matcher är underhållande, men i det stora så skadar det MMA. För att kunna växa så krävs att fighters i MMA bryter mot de negativa fördomarna och fighters som ”Bones” gör motsatsen. Som representanter så finns det bättre exempel. Långsiktigt så gör Jon Jones mer skada i det avseendet.

    • vattenn

     alla ville ju att han skulle vara ”heel” hela tiden innan, vad hände med det :P?

    • Sacapuntas

     För mig är UFC ren underhållning jag tar det inte så seriöst som vissa gör. Tycker det behövs bad boys och good guys, flask krig på presskonferanser, moneyfights etc. I love it! Jag tror Jon Jones är bra för sporten, jämför honom lite med Mike Tyson. Boxningen har aldrig varit och kommer nog aldrig att bli lika underhållande som under hans tid. Sjävklart pga. Hans fightstil och tidiga avslut, men även hans dumheter utanför ringen.

     • jari edvardson

      ren underhållning ???
      varför du inte ta steget fullt ut till WWE.

     • Sacapuntas

      Hade det varit riktiga matcher hade jag lätt kollat!

     • jari edvardson

      riktiga matcher går ju inte att köra flera ggr i veckan som wwe gör nu,,och krävs väl viktindelning om det ska fungera med riktiga matcher.

     • Sacapuntas

      Ok.

  • HerrObjektiv

   Man kan trösta sig med att det som gör honom till en unik och exceptionellt duktig fighter är väldigt lite pga de substanser som hittats i hans blod och mer den naturliga talangen och kreativiteten. Sen så är det ju uppenbart att han lider av en svår narcissism (kanske också ADHD) som ställer till det för honom privat

   • http://www.tobiassolem.se/ Tobias Vincent Solem

    Helt riktigt.
    En exceptionell fighter som förändrat MMA.
    Det är han, Conor McGregor, Stipe Miocic, Daniel Cormier, GSP och Anderson Silva som sticker ut när det gäller att pusha MMA.

    Trist att det ska komma med kontroverser. Som älskare av MMA i allmänhet bekymrar det mig att så många framstående atleter har så svårt med personlighetsdisciplinen parallellt med elitatleticism.

    • Json

     Det var verkligen olika sorters ”pushningar” där. Lika mycket som Conor pushar så låter han samtidigt viss del av MMA stå stilla. Rankingsystemet är helt ur spel pga honom, lukrativa har tagit över allt det sportsliga.
     Stipe? tja, han har flest titelförsvar i klassen, men sticker han ut så? Personligen gillar jag både Stipe och DC, men tycker nog det finns en handfull namn som bör nämnas som utvecklare före.

     • Jerry Lehtonen

      Conor ställer till med en del jag inte stödjer, men att hålla honom som ansvarig för att rankingsystemet har kollapsat håller jag inte med om.
      Det har de högsta hönsen i Ufc sett till, Conor har tackat och tagit emot.

     • Json

      Självklart har UFC kunnat förhindra detta, men det är ju av en anledning som de inte gör det. Han drar in för mycket pengar åt dom helt enkelt. Så om det inte Conor bär ansvaret så är det ändå mycket på grund av honom, om jag formulerar om det något. Och det är väl ändå mer ett faktum än en teori?

     • http://www.tobiassolem.se/ Tobias Vincent Solem

      Jag tänker de senaste 10 åren. Givetvis finns det äldre rävar, men MMA har förändrats radikalt sedan Royce, m.fl. – och precis som du säger så har dessa personer fört med sig en del negativa sidor också. Annars skulle jag inte haft med ”Bones”. Silva har ju även han dopingskandaler bakom sig, etc.

   • SgtLowlife

    Märkligt att han gång på gång ertappas med förbjudna substanser när han då inte alls behöver dem då han är ”unik, exceptionell och kreativ fighter”?

    Bortförklaringen i det senaste fallet att det skulle vara ologiskt att dopa sig så nära fight och att han klarat tester innan, den håller inte.
    Försök förstå att ett test inte automatiskt gör att man åker fast när man är dopad. Det finns metoder för att lura testert, ibland lyckas man nästa gång åker man fast.

    Förlåt jag glömde han har ju bara ”otur” hela tiden.

    • Undisputed

     Bra att du vet allt ”sgtlowlife”

     • SgtLowlife

      Nä inte allt men uppenbara saker är svåra att missa.

   • Picknickname

    Så du tror inte den doping en atlet trycker i sig höjer prestationen och även då talangen? Du tror inte att utan den fördelen så kanske vi haft en svensk mästare i Alex? Du tror inte utgången av Jons vs Cormier 1 och 2 hade haft en annan utgång? Jag är övertygad om att Jones vunnit många av sina fighter odopad men dom tre och kanske någon till hade han nog torskat utan sin fördel i att vara dopad…

   • Göken

    Jones är inte särskilt kreativ. Han har storlek som han lyckats hålla snabb, slank, stark och explosiv genom PEDs och sedan är han riktigt duktig på att utnyttja sin storlek samt bra på att paja knän på motståndaren och en stark grappler och brottare (delvis på grund av doping). Hans striking är inte ens nära Alex striking rent tekniskt och PEDs har bidragit starkt till att han inte bara är en Neil Magny som får problem med att h långa tentakler. Men givet att han lyckas smita igenom USADAs nät så är han bäst i 205.

 • Sacapuntas

  Fan vad underbart om detta stämmer!

 • Metallica
 • Nisse

  Bättre att ta Jon bakom skjulet och skjuta honom. Hans familj behöver inte de konstanta bristerna på respekt han visar dem.

 • Chingate Wey

  Fuskaren borde inte få komma tillbaka och tävla om titlar och bälten. Om man tävlar i en viktklass och tävlar om ranking och bälte måste man vara ren.

  Men om han möter Brock Lesnar i en superfight är det två dömda fuskare som vet vad de ger sig in i och då tävlar de om pengar och om prestige – ”king of the cheats”.

  Ufc borde köra en freak division för fuskarna där de möter andra fuskare. Då får publiken sin underhållning och de fighters som är rena slipper fuskare.

  Win win.

  • http://www.tobiassolem.se/ Tobias Vincent Solem

   URC… ”Ultimate Roider Championship” helt oreglerat, two men enters, one man leaves!

 • Kennet Andersson

  Jon Jones, den bästa någonsin!

  • Picknickname

   Nej det är han inte. Ingen som fuskat till sig segrar kan anses som den bästa.

 • Undisputed

  Gööött!

 • FlyLikeAnEagle

  Sätt upp Jones – Ngannou

 • Coyote
 • Styrbjörn

  De lät lika positiva inför förra gången också men likt förbannat fick han sig en jävel. Då var de heller inte särskilt nöjda.

 • Ric _Ohet

  Om man ska försöka tolka lite vad Malki Kawa sa eller inte Saade så hörde jag inte nått om att de har hittat orsaken till överträdelsen, jag hörde inget om konkreta bevis, förrutom lögndetektortestet då som är ganska löjligt isig. Alltså grundbulten för att få ett kortare straff. Jag hörde mer svamlande och letande och sökande efter orsaker.

  Jag hörde heller inget om att Jones hade tagit de steg som behövs inom USADA för att få förmildrande straff, tx som att faktachecka supplements, att ha allt nedskrivet i hans dopningsformulär till USADA. Att de kunnat skicka in rätt bevisning till USADA för vidare utvärdering, vad det en nu må vara.

  Det räcker inte med att säga man köpt lite dickpills från en polare som var i Mexico längre, det gäller att ha konkreta bevis.

 • Ric _Ohet

  Malki Kawa om Romero ”He got more wins against formar champions then Anderson Silva does”

  No Shit Sherlock – Silva´s första UFC fight var en titelutmanarmatch som han vann och sen tog han bältet från Franklin och behöll det i 7 år…..

 • Picknickname

  Två saker jag inte förstår.

  1. Hur man kan vilja ha tillbaks honom till fighting?

  2. Hur man kan tycka han är den bästa någonsin?

  Han är ju för fasiken en fuskare och en komplett jävla skitstövel. Man kan utöver det omöjligen vara en vinnare genom fusk i ett spel eller en sport med skrivna regler. Därav kan man aldrig anses som bäst i något sammanhang där man brutit mot reglerna i själva spelet. Argumenterar man emot det så falller hela spelet/sporten då det är reglerna som utgör den samma. Att detta så helt fundamentala faktum skall vara så svårt för vissa att förstå.

 • Picknickname

  Det handlar inte om delade meningar. Det handlar om spelet/sporten där det finns skrivna eller oskrivna regler. Bryter Du mot dessa regler för att skaffa Dig fördelar så fuskar Du. Och fuskar Du i ett spel med skrivna regler spelar Du inte spelet som det är konstruerat att spelas… Hur skall någon kunna anses vara bäst i ett spel dom inte spelar enligt gällande regler? Det går liksom inte! Sedan får man ha vilken åsikt eller känsla man vill om det. Men en sak är säker och det är att åsikter och känslor inte alltid är/har rätt i själva sakfrågan…

  • Erik

   Återigen, vem som är bäst P4P är en högst subjektiv åsikt, det finns inget rätt eller fel, och jag (och många med mig) anser att Jones är bland de bästa om inte den bästa någonsin, trots att han ev. dopat sig eftersom han besitter sådan talang och skilset. Jag förstår din poäng men jag är inte säker på att du förstår min :-)

   • Picknickname

    Hahaha,
    Nej Du har nog rätt. Jag har svårt att förstå när man pratar om någon som är bäst men samtidigt en ertappad fuskare. Han försvinner liksom bort från den möjligheten baserat på att han inte ens spelat spelet efter de skrivna regler som bygger upp själva spelet… :-) Talang har grabben! Frågan är vart han varit utan extahjälpen han tagit till? Får vi kanske aldrig svar på tyvärr…

Fler Nyheter: