17 June, 2024
Nyheter

Jon Jones kritisk efter Fury vs Usyk

Av

Ralph Nordahl

19/05/2024
Jon-Jones-UFC

Jon Jones var en av de alla som bevittnade när den förste obestridde tungviktsmästaren kröntes på 25 år.

Jon Jones reagerar på Usyk vs. Fury

Oleksandr Usyk besegrade Tyson Fury i en jämn match som slutade med domslut. Britten blev då besegrad för första gången i karriären när ukrainaren vände på tillställningen. Många ansåg dock att Usyk borde fått med sig avslutet med sin imponerande insats. I synnerhet då Fury var otroligt vinglig på benen efter att prickats med flera förödande slag.

Professionella fighters inom alla möjliga kampsporter tittade in för att se den massiva matchen som ägde rum i Riyadh, Saudiarabien. Även om åsikterna inte var enhälliga ansåg en majoritet att Usyk gjort tillräckligt för att ta en historisk seger.

Efter flera år av att byggt upp matchen mellan de två lägren möttes Fury och Usyk till slut om WBC, WBA, WBO, IBF, IBO och Ring Magazine-bältena.  Segraren skulle bli den förste att vara obestridd tungviktsmästare sedan Lennox Lewis var detta år 2000. Saudiarabien hade även skapat ett eget obestritt bälte.

Fury hade en 40 lbs fördel i matchen och kom att bli allt vassare ju längre matchen gick. Allt förändrades dock i den nionde ronden när ukrainaren träffade med en massiv överhandshöger. Fury kom då att med nöd och näppe överleva ronden efter att vinglat omkring på skakiga ben.

Engelsmannen lyckades dock återhämta sig och göra de sista ronderna jämna men det var inte tillräckligt denna afton. Usyk är nu historisk obestridd mästare i cruiservikt och tungvikt. Han är än så länge obesegrad som proffs.

Jon Jones ifrågasätter om Usyk vs. Fury borde stoppats

Den legendariska UFC-mästaren i tungvikt Jon Jones var en av alla MMA-fighters som uttalat sig om boxningsmatchen. Amerikanen verkade anse att Fury gick mot segern till och med den åttonde ronden innan allt svängde till Usyks fördel.

Jones ifrågasatte även om domaren Mark Nelson tagit rätt beslut när han tillåtit Fury att fortsätta matchen. Usyk hade fått britten att vingla omkring i ringen och många ansåg att Nelson borde klivit in och brutit matchen.

Jones skrev följande:

Wow, what a huge round eight for Usyk. Should that have been stopped? Wow, if Fury can come back from that round nine!?

Rivalen nära vän med Fury

Jones har tidigare velat gå en cross-over match mot Fury även om hans föregångare Francis Ngannou kom att få gå denna före honom. UFC-mästarens rival Tom Aspinall är en nära vän och tidigare sparringpartner till Fury.

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök