Jon Jones

Jon Jones: Matchen mot Dominick Reyes visade att min tid i lätt-tungvikt var över

Ralph Nordahl

Det har gått en lång tid sedan vi såg Jon Jones (26-1) dominera i oktagonen. Bortsett från hans TKO-seger mot Alexander Gustafsson har Jones efterföljande insatser varit acceptabla men inte särskilt minnesvärda. Nu erkänner att han saknade glöden i dessa.

Jon Jones: Mina sista matcher visade att min tid i lätt-tungvikt var över

I sin senaste match vid UFC 247 mot Dominick Reyes i mars 2020 var relativt kontroversiell. Många fans och experter anser att utmanaren borde fått segern via domslut.

I ett nyligt inlägg via sociala medier erkände Jones att han tappade en del glöd i sina senaste matcher inom lätt-tungvikt.

Min glöd för lätt-tungvikt försvann, det syntes i mina senaste matcher, istället för att avskräckas av min dåliga insats så är jag taggad inför den här säsongen. Ny energi. Min tid inom lätt-tungvikt var över, jag ser det nu tydligare än någonsin.

Tror det är hans öde att bli tungviktsmästare

Den 34-årige Jones har så här långt spenderat ett och ett halvt år på att förbereda sin tungviktsdebut och han säger nu att ännu en svit som mästare väntar.

Jag har föreställt mig det i över två år nu. Jag tror på riktigt att vinna tungviktstiteln är mitt öde. Det står redan skrivet. Jag behöver bara ligga i och fortsätta jobba, allt annat kommer att lösa sig själv.

Jones tänker inleda sin sejour inom tungvikt någon gång under våren och då den regerande mästaren Francis Ngannou kanske blir frånvarande hela året verkar det som att Jones kan få fightas om interimtiteln i sin tungviktsdebut.

0
Dana Sad
Dana Happy
Jack Hermansson UFC invägning
UFC Orlando: Jack Hermansson väger in sig sist – klarar vikten precis
kimura
Hett
Paddy Pimblett Conor McGregor
Paddy Pimblett: Min match mot Conor McGregor hade sålt mest i UFC:s historia
kimura
Hett
Israel Adesanya och Alex Pereira
Israel Adesanya om ”poesin” i rivaliteten mot Alex Pereira – ”It just adds to the story”
kimura
Hett
Henry Cejudo Aljamain Sterling
Aljamain Sterling kan möta Henry Cejudo i Mars – ”This fight is going to happen.”
kimura
Hett
Alex-Pereira-Israel-Adesanya-Khamzat-Chimaev
Glover Teixeira vill se Alex Pereira möta Israel Adesanya – inte Khamzat Chimaev
kimura
Hett