Okategoriserad

Officiellt: Jon Jones möter Ciryl Gane för tungviktsbältet

Jon Jones med Dana White i cirkel

UFCs tungviktsbälte kommer få en ny ägare. Blir det den tidigare P4P-ettan Jon Jones eller fransmannen Ciryl Gane som krigar hem bältet?

Jon Jones återvänder efter tre års frånvaro

I mars återvänder Jones till buren efter mer än tre års frånvaro. Den tidigare mästaren i lätt tungvikt gav upp sitt bälte för att testa lyckan i tungviktsdivisionen. Under nattens bekräftades spekulationerna kring att tungviktsmästaren Francis Ngannou lämnat organisationen. Tungviktsbältet är därmed vakant.

Under gårdagen visade T-Mobile Arena i Las Vegas upp en reklam inför att match mellan Jones och Gane för tungviktsbältet. Under presskonferensen efter nattens UFC Vegas 67 bekräftade UFC-presidenten Dana White att informationen som visades upp var sanningsenlig. Enligt White var det dock inte meningen att nyheten skulle offentliggöras där och då.

Den yngsta mästaren i organisationens historia

2011 blev Jones den yngsta UFC-mästaren någonsin vid 23 års ålder. Ett rekord som håller sig än idag. Under sin tid som mästare inom lätt tungvikt tog han hem segern i 13 titelmatcher. 35-åriga Jones står med ett totalt matchfacit som lyder 26-1-0 (1NC). Den enstaka förlusten kom via diskvalificering.

Gane har tillhört UFC sedan 2019 och har hunnit med nio fighter i organisationen. Utöver en förlust mot den dåvarande tungviktsmästaren Francis Ngannou har samtliga matcher resulterat i vinster för 32-åringen. Han står med ett totalt matchfacit som lyder 11-1-0.

UFC 285 äger rum den första helgen i mars på T-Mobile Arena i Las Vegas.

UFC 285: Preliminärt matchkort

 • Jon Jones vs. Ciryl Gane
 • Jessica Penne vs. Tabatha Ricci
 • Da’Mon Blackshear vs. Farid Basharat
 • Amanda Ribas vs. Viviane Araújo
 • Cody Garbrandt vs. Julio Arce
 • Julian Marquez vs. Marc-André Barriault[
 • Derek Brunson vs. Dricus du Plessis
 • Geoff Neal vs. Shavkat Rakhmonov
 • Kamuela Kirk vs. Esteban Ribovics
 • Bo Nickal vs. Jamie Pickett
Föregående artikel

UFC 286: Leon Edwards sätter bältet på spel i trilogimatchen

Nästa artikel

Francis Ngannou är inte längre under kontrakt med UFC – ”Erbjöds rekordsumma”

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Din önskelista

My wishlist

  Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök