Jon Jones intervju

Jon Jones spekulerar över varför vissa inte anser honom vara den främste någonsin

Hugo Lindström

Jon Jones (26-1, 1 NC) tror att folk är avundsjuka och därav utesluter honom från diskussionen om vem den bästa någonsin är.

Jon Jones med pik mot sina kritiker

Jon Jones är en av sportens mest omtalade utövare. Han är än idag den yngsta att någonsin erövra ett bälte i UFC. Sedan dess har vägen varit allt annat än rak. Med meriter som på papper är svåra att se förbi tappade många respekt för ”Bones” efter att han vid flera tillfällen testat positivt för otillåtna substanser. Utanför buren har han även där vänt många emot sig efter flera olika incidenter och lagbrott.  Misshandel, rattfylla och drogkonsumtion är några av de saker som Jones åkt fast för de senaste åren.

Med alla kontroverser medräknade har många börjat utelämna Jones när de listar dem de anser vara bäst genom tiderna. När ett fan frågade honom på Twitter om detta svarade han att den huvudsakliga anledningen var avundsjuka.

Osäkerheten kring Jones comeback

Länge har Jones sagt att vi kommer få se honom i tungvikt härnäst, något som ännu inte blivit verklighet. Senast vi såg honom gå match var 2020 då han tog hem en domslutsseger mot Dominick Reyes (12-3), en match många tycker att han egentligen förlorade. Inaktivitet och oklara domslut kan vara ännu en av anledningarna till att Jones trillat ner i status hos fighters och fans.

Vad tror ni? Varför väljer många att exkludera Jones från diskussionen om den bästa genom tiderna?

-1
Dana Sad
Dana Happy
dominick cruz
UFC on ESPN 41: Fullständiga resultat från nattens gala
kimura
Hett
Marlon Vera
Marlon Vera ett steg närmare en titelmatch
kimura
Hett
Rory MacDonald
PFL 8 – resultat: Rory MacDonald avslutad i matchens första rond
kimura
Hett
Sadibou Sy vinner
PFL 8 – Sadibou Sy är en seger ifrån turneringsvinsten och 1 miljon dollar
kimura
Hett
Christian Stigenberg
PFL 8 – Christian Stigenbergs match går till domslut
kimura
Hett