Nyheter

Jon Jones ser sig bli UFC-mästare i år

Av

Ralph Nordahl

05/01/2023
Jon Jones bälte

Forne UFC-mästaren i lätt-tungvikt Jon Jones har deklarerat att han kommer bli mästaren nästa år.

Jon Jones lovar att erövra titeln i år

Jon Jones uppgång inom MMA är svårslagen. Han blev den yngste UFC-mästaren för ett decennium sedan och blev det på ett dominant sätt. Även om han haft sina skandaler och bekymmer utanför buren så har ingen lyckats besegra honom av egen maskin i buren.

Tråkigt nog för massorna så har det snart gått tre år sedan han senast fightades inom MMA. I februari 2020 besegrade han kontroversiellt besegrade Dominick Reyes och försvarade då lätt-tungviktstiteln för sista gången.

Sedan detta har han kraftigt hintat om en satsning på tungvikt. Ingenting konkret har ännu uppkommit av satsningen men det ser ut som Jones till slut närmar sig tungviktsdebuten.

Det spekuleras en hel del om detta vilket Jones bidragit till. I ett nyligt Tweet var Jones dock tydligt om vad hans mål nästa år är:

#Champion2023

De flesta vill se en match mot Ngannou

Det återstår att se om Jones kan lyckas med bedriften och ingen vet ännu vad han kan mäkta med i tungvikt. En match mot Curtis Blaydes eller Stipe Miocic har diskuterats men matchen alla vill se är den mot tungviktsmästaren själv Francis Ngannou.

Skribentens kontakt

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök