Jon Jones vs Stipe Miocic

Jon Jones vs. Stipe Miocic ser ut att bli av tidigare än trott – Flera matcher läckta

Hugo Lindström

En ny ”läcka” pekar på att en match mellan Jon Jones (26-1, 1 NC) och Stipe Miocic (20-4) är närmare än vi tidigare trott. Dessutom verkar titeln stå på spel.

Jon Jones vs. Stipe Miocic

Det efterlängtade mötet mellan Jon Jones och Stipe Miocic såg ut att bli av i September. Enligt flera nyhetssajter ska detta bland annat berott på att Miocic uppskattat sin form vara i topp tills dess. Nu verkar det istället som att matchen blir av redan i Juli, dessutom verkar en interimtitel stå på spel. Detta kom fram i ett avsnitt av The Pivot Podcast, som spelades in på UFCs högkvarter, råkade Dana White avslöja flera matcher framöver när man i bakgrunden kunde se flera olika galor och planerade möten.

Matchen de två giganterna emellan har länge varit i görningen. Jones flytt till tungvikt har planerats i många år, nu ser det ut att bli av till sommaren.

Miocic har ofta kallat för den främste tungviktaren genom tiderna, precis som Jones blivit kallad den främste lätta tungviktaren genom tiderna. Matchen blir således en stor företeelse utöver dragningen som själva namnen får in, då Jones själv sagt att detta är en match som han vill använda sig av för att bevisa sig själv i den nya viktklassen.

En bild med flera planerade matchkort syntes till i videon och där kan vi bland annat se Miocic vs. Jones.  Se bilden nedanför.

Bild med läckta UFC-matcher
Bild med läckta UFC-matcher

Interimtitel står på spel

På bilden kan vi bredvid Jones och Miocics namn se UFCs logga för mästarbältet. Då Ngannou kommer vara borta på grund av en knäoperation pekar detta på att ett interimbälte kommer stå på spel.

Flera stora matcher avslöjades

I samma podcast råkade White även avslöja att Khamzat Chimaev är planerad för ett möte mot fanfavoriten Nate Diaz. Läs mer om detta i vår artikel om matchen.

+8
Dana Sad
Dana Happy
neil magny ufc liverpool
UFC Vegas 57: Resultat och höjdpunkter från nattens gala
kimura
Hett
Arman Tsarukyan Mateusz Gamrot 2
UFC Vegas 57: Mateusz Gamrot och Arman Tsarukyan bjöd på en underhållande fight
kimura
Hett
Alexander-Gustafsson-UFC
Tränaren berättar varför Alexander Gustafsson återvänder till lätt-tungvikt
kimura
Hett
Weili Zhang Mackenzie Dern
Mackenzie Dern vill fightas mot Weili Zhang om interimtiteln
kimura
Hett
Jared Cannonier Israel Adesanya
38-årige Jared Cannonier inte orolig för åldern inför Israel Adesanya-mötet
kimura
Hett