Nyheter

Jon Jones kan slåss för ett interimbälte i tungvikten

Av

Hugo Lindström

04/04/2022
Jon Jones invägning

Trots brist på erbjudanden, planerar Jon Jones (26-1, 1 NC) att vara i matchform till sommaren. 

Jon Jones i tungvikt

Jon Jones har inte satt foten inuti buren sedan februari för två år sedan. Då tävlade han i vad han nu påstår ska ha varit sin sista match i den lätta tungvikten, en viktklass han nu lämnar för att söka ny framgång en trappa upp i tungvikten.

Jones gick själv ut med att han insåg att tiden i lätta tungvikten var över för honom, detta i och med de två domslut mot Dominick Reyes (12-3) och Thiago Santos (22-10), där särskilt den förstnämnda var en match många ansåg att ”Bones” förlorade.

Länge har planen varit att gå upp till tungvikt. På sin Twitter blev han frågad om han blivit erbjuden en match av ett fan. Jones svarade att han inte blivit det än, men att han förväntar sig vara redo för att återvända fram mot Juni/Juli.

Nej, men min plan är att vara i toppform till Juni/Juli.

En match om interimtiteln inte omöjlig

Francis Ngannou (17-3) kommer att vara utan match framöver då han blivit tvungen att operera sig efter sin match mot Ciryl Gane (10-1). Detta tillsammans med risken att Ngannou inte signerar på nytt har gjort att Dana White börjat planera en match om ett interimbälte. När White gästade podcasten My Mom’s Basement så berättade han att Jones och Stipe Miocic (20-4) var toppkandidaterna för ett sådant möte.

Skribentens kontakt

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök