Nyheter

Jonny Touma blir diskvalificerad i titelmatchen

Av

Ralph Nordahl

27/02/2023
Jonny Touma på FCR 9

Den mycket lovande svenske grapplingspecialisten Jonny Touma (5-2) drabbade igår samman med jordaniern Nawras Abzakh (10-4) om UAE Warriors flugviktstitel. Dessvärre slutade det med förlust.

Jonny Touma åker på förlust i matchen om UAE-Warriors titelmatch

Touma gick in i gårdagens match med en segersvit på två raka segrar genom submission mot Nawras Abzakh som var regerande flugviktsmästare i UAE Warriors som gick in i galan med tre raka vinster.

Rond 1

Matchen började i ett högt tempo med flera slagduster där båda herrar fick in hårda slag. Den mer storväxte jordaniern verkade dock få in de bästa slagen. Touma kom dock att växla upp och pressade mästaren.

Matchen hamnade dock på mattan där Abzakh hotade svensken med flera submissionförsök där Touma dock lyckades undkomma. Vid ett tillfälle åkte dock svensken på poängavdrag för skallning efter en lätt vidröring.

Rond 2

I rond två togs Touma ner på nytt och var hotades av Abzakh med en rear-naked-choke men svensken lyckades ta sig ur och hamna i topposition och avslutade ronden med ground-and-pound.

Rond 3

Touma började den tredje ronden starkt men togs återigen ned. Svensken försökte med sparka loss motståndaren från toppositionen men träffade där Abzakhs huvud tre gånger. Matchen bröts och jordaniern insisterade att han inte var förmögen att fightas vidare.

Touma besegrades därmed via diskvalificering.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök