20 June, 2024
Nyheter

Jonny Touma inför titelmatchen – ”Jag ska ta hem bältet till Sverige”

Av

Alexander Clausson

04/02/2023
Jonny Touma vinner

I slutet av februari kommer Jonny Touma kliva in i buren för proffskarriärens första titelmatch. Matchen kommer äga rum under UAE Warriors flagg. 

Jonny Touma – ”Har försökt få till denna fight ett tag”

Touma kommer senast från en match mot Safiullah Husseini som ägde rum i samband med Fight Club Rush 13. Stockholmaren tog hem segern via en rear-naked choke i matchens första rond. Vinsten var Toumas tredje raka sedan karriärens – hittills – enda förlust.  Härnäst väntar en fight i UAE Warriors för organisationen vakanta flugviktsbälte. Under en intervju med Kimura berättade Touma om hur titelmatchen blev av.

Jag var planerad att gå om titeln på FCR som tyvärr inte blev av. Kort efter vinsten mot Safi så erbjöd mitt management mig denna möjlighet. Dom har försökt få till denna fight ett tag nu och äntligen är den bokad. Det är självklart kul och motiverande att få slåss om titeln, men jag ser det som vilken match som helst. Jag går alltid all-in oavsett vem jag möter.

UAE Warriors 37 äger rum på Yas Island, Abu Dhabi. Eventet går av stapeln den 26 februari.

”Tror inte matchen kommer gå tiden ut”

Touma kommer ställas mot organisationens tidigare flugviktsmästare Nawras Abzakh. Den 31 åriga jordanierns sex senaste vinster har kommit via avslut. Han står med ett totalt matchfacit som lyder 10-4-0.

Han är duktig, väldigt erfaren och har en all-around fightingstil. Han kommer för att kriga i fem ronder och detsamma gäller mig, Det blir spännande. Jag siktar dock på att avsluta honom så tror inte att matchen hinner gå tiden ut. Jag ska ha med bältet hem till Sverige!

Om allt går enligt planerna kommer vi få se Touma kliva in i buren många gånger under årets gång. Svensken känner sig även extra självsäker med sitt nya gym Allstars i ryggen.

Jag siktar på att vara så aktiv som möjligt i år. 2022 var ett framgångsrikt år, men jag vill göra ännu större saker detta år. Jag skulle vilja gå minst fem matcher och se vart det kan leda mig. Med ett nytt team och denna match framför mig så ser allt ut att gå enligt mina planer.

Touma står med ett totalt matchfacit som lyder 5-1-0.

Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök