Nyheter

Jorge Masvidal säger att han kommer snart bli UFC welterviktsmästare

Jorge Masvidal (35-6) tror på sig själv och säger att han snart kommer bli UFCs nästa welterviktsmästare.

Jorge ”Gamebred” Masvidal ser sig själv som en framtida mästare

Jorge Masvidal har inte setts till i oktagonen sen han möte Colby Covington (17-3) på UFC 272 i mars. En match som ”Gamebred” förlorade på enhälligt domslut och blev även hans tredje förlust på rad i UFC. Efter matchen hamnade Masvidal också i legala problem efter att ha hoppat på Covington utanför en restaurang i Miami. Trots bakslagen i karriären är Masvidal inriktad på att bli mästare och säger på twitter att han snart kommer ta titeln.

Masvidal har haft en dispyt med den nuvarande mästaren

Masvidal har också haft en dispyt med den nykrönte mästaren Leon Edwards. Det var efter ett bråk bakom kulisserna mellan de två på UFC London för några år sen som kända uttrycket ”Three piece and a soda” myntades. Efter Edwards vinst i helgen har Masvidal också påkallat uppmärksamhet med uttrycket och utmanat Edwards för nästa titelchans.

Andra står på tur för titeln

Med tanke på att Masvidal har tre raka förluster och att han faktiskt rätt nyligen fick en titelchans mot Kamaru Usman (20-2), är det föga troligt att han får nästa titelmatch. Kombinera detta med att det finns andra fighters som står på tur. Dessutom verkar Usman själv få ett direkt returmöte mot Edwards (om vi ska tro Dana White). Å andra sidan så har konstigare saker hänt i UFC. Den som lever får se.

Föregående artikel

Merab Dvalishvili påstår att José Aldo har gått i pension

Nästa artikel

Leon Edwards är villigt att ge Nate Diaz en titelchans om han vinner mot Khamzat

Skriven av

Johan Lorentzon

Relaterade Artiklar

Sök