20 June, 2024
Nyheter

Jorge Masvidal säger att han kommer snart bli UFC welterviktsmästare

Av

Johan Lorentzon

23/08/2022

Jorge Masvidal (35-6) tror på sig själv och säger att han snart kommer bli UFCs nästa welterviktsmästare.

Jorge ”Gamebred” Masvidal ser sig själv som en framtida mästare

Jorge Masvidal har inte setts till i oktagonen sen han möte Colby Covington (17-3) på UFC 272 i mars. En match som ”Gamebred” förlorade på enhälligt domslut och blev även hans tredje förlust på rad i UFC. Efter matchen hamnade Masvidal också i legala problem efter att ha hoppat på Covington utanför en restaurang i Miami. Trots bakslagen i karriären är Masvidal inriktad på att bli mästare och säger på twitter att han snart kommer ta titeln.

Masvidal har haft en dispyt med den nuvarande mästaren

Masvidal har också haft en dispyt med den nykrönte mästaren Leon Edwards. Det var efter ett bråk bakom kulisserna mellan de två på UFC London för några år sen som kända uttrycket ”Three piece and a soda” myntades. Efter Edwards vinst i helgen har Masvidal också påkallat uppmärksamhet med uttrycket och utmanat Edwards för nästa titelchans.

Andra står på tur för titeln

Med tanke på att Masvidal har tre raka förluster och att han faktiskt rätt nyligen fick en titelchans mot Kamaru Usman (20-2), är det föga troligt att han får nästa titelmatch. Kombinera detta med att det finns andra fighters som står på tur. Dessutom verkar Usman själv få ett direkt returmöte mot Edwards (om vi ska tro Dana White). Å andra sidan så har konstigare saker hänt i UFC. Den som lever får se.

Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök