Nyheter

UFC 272: Jorge Masvidal möter Colby Covington

Jorge Masvidal och Colby Covington

Hatmötet är bokat. Den femte mars får vi se Jorge Masvidal (35-15) ta sig an sin före detta träningspartner Colby Covington (16-3) på UFC 272. 

Jorge Masvidal möter Colby Covington

Tidigare har de stått i varandras hörna, nu bokade för en riktig kioskvältare. Glåporden har gått som på rullande band de två welterviktarna emellan och den ömsesidiga illviljan har inte undgått någon. Med varsin förlust mot mästaren Kamaru Usman (20-1) siktar båda på att återigen få ihop en vinstsvit.

Tränat tillsammans

De två har tidigare tränat tillsammans och har först på senare år lagt vänskapen på hyllan. Därför har det länge pratats om ett potentiellt möte som nu till slut blivit verklighet. Masvidal imponerade med sina vinster över Darren Till (18-4-1) och Nate Diaz (20-13) samt den rekordsnabba knocken mot Ben Askren (19-2, 1 NC). Han har därmed satt sitt spår i viktklassen. Colby har även han gjort sig ett namn både utanför och innanför oktagonen med flera vinster mot toppmotstånd. Men efter att båda misslyckats erövra titeln i fjol så blir den här vinsten viktig för att få en eventuell tredje chans på bältet.

Vem tror ni vinner den efterlängtade matchen?

Föregående artikel

Kamaru Usman möter Leon Edwards härnäst

Nästa artikel

Demetrious Johnson vs. Rodtang Jitmuangnon har fått ett nytt datum – möter varandra i match med specialregler

Skriven av

Hugo Lindström

Relaterade Artiklar

Sök