Jörgen Hamberg avfärdar anklagelserna om Bane vs Westin – pratar om kommande FCR 5

Jaser Davari

I början av augustimånad hade Kimura.se en exklusiv intervju med matchmakern Majdi Shammas som var kritiskt mot Andreas ”Bane” Gustafssons manager och även MMA-organisationen Fight Club Rush. Shammas berättade att Gustafssons management tackat nej till en match mellan Bane och Jonatan Westin, med förklaringen att Bane var inbokad för en annan match. Shammas gick då till angrepp mot Banes tränare/manager, Jörgen Hamberg, som han menade inte levde efter det han sagt i diverse intervjuer.

–  ”Hur kan man gå ut och säga att de är villiga att fightas varje vecka om det så krävs, men sen tacka nej till en match som är fyra veckor efter”, frågade Shammas och fortsatte, ”Matchen i Österrike är mot en okänd fighter, på en mindre gala och mindre ersättning! ”

Hamberg avfärdar anklagelserna

Kimura.se tog kontakt med Hamberg som är huvudtränare på Västerås-klubben Fight Club, samt en av de ansvariga bakom galan Fight Club Rush. Hamberg berättar för Kimura.se att han anser att det är AK Fighting som ligger bakom detta bråk. Anledningen till detta är att AK Fighting vill, enligt Hamberg, vill ”kapa” matchen till sin egen organisation.

–  ”Just detta med AK har satt en press på Allstars att hitta motståndare och matcher”, berättar Hamberg och fortsätter, ”Man är lite impopulära just för att man kör en lite översittare-stil och säger att så här är det. Vi vet och kan branschen stil på dialogen och den är inte helt uppskattad av någon arrangör jag känner till men ibland är de däremot väldigt sakliga och vettiga.”

Hamberg tonar ned ”bråket” mellan han, FCR och AK Fighting, och menar att det hela handlar om förhandlingstekniker som han ej uppskattar.

–  ”Nej jag ser inte att det är något bråk, snarare så försöker man att fixa sitt matchkort med vårt förslag, vår match och det kommer inte att hända. Jag gillar fairplay och en god affärsetik.  Det är ett synnerligen dåligt spelat förhandlingsgame som jag anser går utanför det sätt jag förhandlar.”

Westin vs Bane på FCR 6?

Angående en match mellan Westin och Bane är Hamberg öppen att matchen sker på svensk mark redan i år, men då ska det vara på FCR 6 och inte AK Fightings gala som äger rum i november. Blir inte den matchen av på FCR 6 så har Bane en annan motståndare som är redo att kliva in.

–  ”Westin vs Bane på AK så kommer det inte ske men denna match kan som planerat bli av på FCR6 i  januari eller inte. Vi har som sagt options för ”Bane” som då blir en internationell motpart istället för Westin. Vi försöker alltid att se brett och ha options i vår matchningsstrategi. Samtidigt enkelt att sätta matchkort med 11 egna fighters på 15 matcher.” 

Fight Club Rush 5

 Den 31:a augusti kommer den femte upplagan av MMA-galan Fight Club Rush att äga rum på Bombardier Arena i Västerås. På matchkortet har man några av Sveriges största MMA-talanger, däribland Andreas Bane Gustafsson. Förberedelserna inför denna gala har enligt Hamberg gått galant, då man lärt sig mycket från de tidigare galorna som man arrangerat.

– ”Allt har gått perfekt. Vi satte tidigt matchkortet och jag har varit så djupt involverad i amatörscenen att jag upplever mig ha en grym insikt i dessa fighters som nu kommer över som professionella aktörer. Vi har en bantamviktsklass som är som ett getingbo i framskridande och vi har tre matcher med svenska rysare i denna viktklass. Man lär sig varje event, planeringen blir bättre, förberedelserna mer solida och vår mediadel tycker jag personligen håller mycket hög klass. Alla som kör hos oss får ett mervärde i att de kan ha sin match hos oss ute på sina sociala medier före och efter fighten med kvalitet. Vi växer sakta utan stress och tar det för vad det är.”

De fyra tidigare galorna som har anordnats har varit utsålda och väldigt omtyckta av publiken på plats, och enligt Hamberg beror det på att man fått in rätt matchningar.

–  ”Upplevelsen skall vara att det var en häftig kväll med bra matchningar som kan gå hur som helst och att alla som vi samarbetar med har rätt attityd till sitt game. Vi gillar fighters som går för avslut, som går i buren för att ge allt och de som vi har på kortet idag är sådana individer. Tycker även vi har ett gott renommé hos fighters och managers i hela landet där de vet att vi matchar sjyst har ett högt säkerhetstänk i matchningarna. Fairplay är viktigt för att överleva. Vi matchar även hela landet.”

Inga planer på att anordna i andra städer

Trots de stora framgångarna med FCR har Hamberg för tillfället  inga planer att anordna MMA-galor i andra städer utöver Västerås. Stadens strategiska läge och den goda samarbetena med lokala företag är en av anledningarna till varför man fortsätter att ha galorna på ”hemmaplan”. Men även det faktum att fler och fler svenska MMA-galor anordnas runt om i Sverige spelar sin roll. Hamberg betonar vikten av samarbete mellan svenska MMA-organisationer för att sporten ska kunna växa i Sverige.

–  ”Vi har talat om det lite löst, den lokala förankringen med våra samarbetspartners, publiken och att vi har kontroll känns skönt. Avståndet till både flygplatser och större anknytande städer är god. Vi menar du kan komma till oss med en dryg timmes resa från ganska stora städer som exempelvis Stockholm, Örebro, Eskilstuna, Södertälje, Gävle, Uppsala. Sedan finns det goda samarbetspartners i andra städer som vi gärna respekterar och inte sätter oss i konkurrens med, utan istället planerar eventen så de inte krockar med ex. Superior Challenge, Excellence, nystartade Nerikes MMA Series mfl. Vi gynnas alla av att det finns en bredare och mer exklusiv MMA scen i Sverige och bara fighters kommer på att man ”kan” fightas minst en gång i månaden så räcker även utbudet av intressanta fighters. Att fighters fightas mer och på mer prolika event kommer gynna oss när vi kommer ut internationellt. Jag tror starkt på svenska MMA och vi måste bygga bron för utveckling. Svenska MMA ligan är grunden, dessa andra semipro-galor är liksom det nya extra som spetsar Svensk MMA. Bygga upp en publik och skapa ett intresse för idrotten är nästa viktiga mål för att denna fågel skall flyga.”

Svenskmöten i packade bantamviktsklassen

Avslutningsvis berättar Hamberg att utöver matchen mellan Bane och Westin, så skulle han vilja se de svenska bantamviktarna matchas mot varandra, detta med tanke på den kompetens som viktklassen har just nu. Samt en match mellan Örebros Malin Hermansson och Stockholms Elin Öberg.

–  ”Jag ser den här bantamvikten vi har i Sverige och de kombinationer vi kan göra där som mycket intressant med Amir Malekpour, Ali Taleb, Shoeb Karar Akrami, Renato Vidovic, Eli Elias, Delshad Moorad, Bartosz Wojcikiewicz, Bilal Borz, Hamid Sadid, Viktor Gustafsson, Hamza Bougamza mfl. Där kan man snurra dessa spelare i kombinationer som aldrig kommer vara förutsagda eller tråkiga. Vi har flera starka tjejer som gått över till pro men det är tyvärr väldigt tunt med kombinationer där men ex Elin Öberg mot Malin Hermansson hade varit en sjuk match. ”

+2
Dana Sad
Dana Happy
Khabib Nurmagomedov vs Dustin Poirier

Dustin Poirier fortfarande säker på att han kan segra mot Khabib Nurmagomedov

Karl Johansson

Dustin Poirier mötte lättviktsmästaren Khabib Nurnagomedov under UFC 242 i Abu Dhabi för lite mer än en vecka sedan, men blev utstrypt i den tredje ronden.

Vid ett tillfälle i mötet såg det ut som att det hade kunnat bli tvärtom när Poirier försökte submitta den obesegrade ryake fightern. Khabib lyckades dock ta sig ur hans grepp.

Via Ariel Helwanis MMA Show:

He is a special individual, but I can beat him. I just let myself down that night and it sucks.

Poirier är fortfarande övertygad om att han kan segra mot Khabib och vill ha en ny chans på bältet.

I promise you I am going to rise again and I am going to get my hand raised, beat who I have to beat and I will be back. I’ll be knocking on that door again, I just hate to have to dust myself off over and over again, but this is my story.

This is my path. I don’t try to look for an explanation as to why this happened. I know I am one of the best in the world, and when it all does finally come together, It is going to be beautiful and it’s my story. It’s a love and hate relationship. Sometimes I love this so much and sometimes I hate it. It’s something that keeps breaking your heart but you keep going back to it. I can’t stop and I will not stop. I know have greatness in me, and I just have to show the world, keep rising.

Tror ni Poirier skulle ta sig segrande ur ett nytt möte mot Khabib?

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Anthony Pettis vill möta Diego Sanchez

Karl Johansson

Den forne lättviktsmästaren Anthony Pettis mötte senast Nate Diaz under UFC 241, där han förlorade via ett enhälligt domslut. Nu är han inställd på ett nytt möte, mot Diego Sanchez.

Det här hade Pettis att säga via ’MMAJunkie’:

I’m a good spot right now where I could make 155. Like the Nate Diaz fight, I only fought him at 176 pounds. I only gained six pounds with my weight cut. I want Diego Sanchez. That’s what I told Duke [Roufus].

One more fight before the end of the year. I tell myself three big fights this year. He’s available. At 155, there’s no one available for me. I want to stay busy.

I feel like especially the fans want to see it. That’s what it’s all about. If the fans want to see the fights I choose, then it works out. Look who I just fought. From (Tony) Ferguson, (Stephen) ‘Wonderboy’ (Thompson), Nate Diaz … even before that, I was fighting killers.

Pettia tog upp sitt intresse för detta mötet med Dana Whitemen har ännu inte diskuterat det med UFC.

I haven’t talked to the UFC yet. I reached out to Dana about it. They’re supposed to have a matchmaker meeting, so if it works out, it works out. If not, we’ll find out. There’s a lot of good guys, but I feel like Diego deserves that kind of fight. He’s been around a long time.

Pettis blev tidigare utmanad av den obesegrade Gregor Gillespie, men har inte svarat på detta.

Skulle ni vilja se ett möte mellan Pettis och Sanchez?

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Ben Askren till Conor McGregor: Håll käften och gå en match

Karl Johansson

Welterviktaren Ben Askren och forne dubbelmästaren Conor McGregor tjafsade nyligen på sociala medier. Under måndagens avsnitt av Ariel Helwanis MMA Show fortsatte Askren att attackera den irländske stjärnan.

Askren menar att McGregor behöver ta en match mot exempelvis Dustin Poirier, som utmanade honom efter sitt senast möte mot lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov.

That’s what I do on social media, I poke people. I think he probably spends a large portion of his day drinking, and so, a lot of his responses are kind of shenanigans, nonsensical, they don’t make a whole lot of sense. It was just like, I was getting annoyed — and listen, people in my mentions, they think I don’t get to have an opinion because I’m a fighter or something.

I get to have an opinion. I like MMA, if I want to have an opinion, I get to have an opinion, and my opinion is, a Dustin Poirier fight is a good option for Conor, Conor should shut up, stop trying to act too good for it — take the fight, take a fight, take any fight, we don’t care.

We just want to hear you shut up on social media and actually take a fight. I mean, give me a damn break. It’s been a year? More than a year? Before that, another year. It’s like, come on man. Get in there and shut up. No more Tweets let’s fight already. Conor can Tweet. He just can’t Tweet about fighting anyone without fighting, or saying he’s too good for fighting anyone without hopping in there. So he can Tweet about whatever he wants. Just not about saying, “I’m tough I’m gonna fight,” unless you actually fight.

McGregor gick senast match när han mötte Nurmagomedov under UFC 229 för snart ett år sedan och förlorade via submission i den fjärde ronden.

Vad tycker ni om Askrens kommentarer?

Läs mer
+7
Dana Sad
Dana Happy

Kickboxningsmästare död efter skador från streetfight

Karl Johansson

Den sjufaldige Uzbekistanske kickboxningsmästaren Muslimbek Omonov har avlidit efter skador som han ådrog sig under ett gatuslagsmål i huvudstaden Tashkent.

Omonov blev tillsammans med två andra offer inlagd på sjukhus efter ett slagsmål med två involverade grupper på ett lokalt café i Yunusabads distrikt. Enligt rapporter blev 23-årige Omonov inlagd med flertalet knivhugg.

Detta bekräftades av inrikesministeriet och en brottsutredning har nu inletts.

Omonov var en professionell MMA-fighter med ett record på 6-2 och tog hem guldmedalj i de asiatiska mästerskapen i sporten.

Detta är inte första gången en MMA-fighter har dött efter slagsmål. I augusti förra året drabbade 25-årige fightern Zhamshid Kenzhaev samman med vakter på en nattklubb och dog senare av sina skador. 4 klubbvakter åtalades för detta, där en utav dem dömdes till 18 års fängelse och en annan fick 3-5 års fängelse.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Tyron Woodley om utmaningen mot Khabib: ’I got to see what it feels like’

Karl Johansson

Med sin senaste seger mot Dustin Poirier under UFC 242 i Abu Dhabi, visade lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov ännu en gång varför han är den mest dominanta mästaren i UFC.

Efter vinsten fick han mycket hyllningar från andra fighters, men en som inte var imponerad var den forne interimmästaren Tony Ferguson.

Den forne welterviktsmästaren Tyron Woodley gick ut med en utmaning mot Khabib som han förklarade via ’MMAFighting’:

He’s a beast. I just think that right now in my life and my career, I need the impossible. I need the stuff that nobody can do, I need the thing that’s gonna motivate me beyond measure and I think that he provides that.

Om matchen skulle bli av menar Woodley att det skulle behöva bli i catchweight, då han inte skulle klara av att gå ner och Khabib skulle få det svårare om han gick upp.

Obviously, I could never make 155. I’m already kind of alluding to handling business at welterweight and going up to middleweight. It would have to be something at a catchweight, it would have to be something that he would be interested in.

En match i 160-165 ser ut att kunna vara möjlig för de två. Woodley som är en av de bästa brottarna i UFC med farliga nävar skulle vara ett hot mot Khabib.

Eftersom Khabib kör över sina motståndare med sin brottning är Woodley nyfiken på hur det skulle vara att möta en så pass dominant och aggressiv mästare.

He’s on top of the world right now, I might not even be an option for him. It’s more out of respect of what he can do. I know Dustin, he spars middleweights, light heavyweights, and for him to go out there and put on a performance like that against Dustin, I gotta see what it feels like.

Khabib är idag fortfarande obesegrad, med ett record på 28-0.

Woodley känner att ham aldrig fått en riktig moneyfight, men chansen att han skulle matchas mot Khabib i nuläget är mycket liten. På tur härnäst står Ferguson, men en rad av andra fighters såsom Justin Gaethje, Conor McGregor och Poirier vill ha en chans mot den ryske mästaren.

Vad tror ni om ett möte mellan Khabib och Woodley i catchweight?

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

UFC on ESPN+ 21: Danny Roberts möter Zelim Imadaev

Karl Johansson

En welterviktsmatchning har blivit klar för UFC on ESPN+ 21, där Danny Roberts (16-5 MMA, 5-4 UFC)  möter Zelim Imadaev (8-1 MMA, 0-1 UFC).

Både Roberts och Imadaev kommer att försöka ta sig tillbaka från förluster när de möts i Moskvas CSKA Arena den 9 november.

Roberts avslutades i sina två senaste matcher. Den första förlusten kom när han mötte Claudio Silva under UFC on ESPN 5 och förlorade via submission i den tredje ronden. Han mötte sedan Michel Pereira som gjorde sin debut i organisationen. Roberts träffades av ett flygande knä i första ronden och avslutades sedan med ett slag.

Motståndaren Imadaev kommer att gå matchen på hemmaplan. Han gjorde sin debut i organisationen när han mötte Max Griffin under UFC 236 och segrade via ett majoritetsbeslut.

Här kan vi se kortet för galan:

 • Junior Dos Santos vs. Alexander Volkov
 • Abubakar Nurmagomedov vs. David Zawada
 • Magomed Ankalaev vs. Dalcha Lungiambula
 • Roman Kopylov vs. Karl Roberson
 • Vinc Pichel vs. Alexander Yakovlev
 • Shamil Gamzatov vs. Klidson Abreu
 • Ed Herman vs. Gadzhimurad
 • Antigulov Danny Roberts vs. Zelim
 • Imadaev Grigorii Popov vs. Davey Grant
Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Zabit Magomedsharipov vs. Calvin Kattar ombokas för UFC on ESPN+ 21

Karl Johansson

Fjäderviktarna Zabit Magomedsharipov (17-1 MMA, 5-0 UFC) och Calvin Kattar (20-3 UFC, 4-1 MMA) bokades tidigare för ett möte under UFC:s kommande gala på Kattars hemmaplan i Boston i oktober. Nu har mötet flyttats till Zabits hemmaplan, i Moskva under UFC on ESPN+ 21.

Kattar fick sin första förlust i UFC när han mötte Renato Moicano under UFC 223 men har sedan dess fått 2 raka vinster via TKO, mot Chris Fishgold under Fight Night 138 och senast mot Ricardo Lamas under UFC 238 i juni, där han bröt käken på den forne titelutmanaren.

Den 28-årige ryske fightern Magomedsharipov har endast en förlust i sin karriär och har snabbt klättrat i UFC:s rankning under de 5 matcherna han gått i organisationen. Han submittade Mike Santiago och Sheymon Moraes innan han segrade mot Kyle Bochniak under UFC 223, där han fick ta hem en bonus för Fight of the Night.

Han segrade sedan mot sista minuten-ersättaren Brandon Davis via submission i andra ronden under UFC 228 och mötte senast Jeremy Stephens under UFC 235, som han segrade mot via ett enhälligt domslut.

Nedan kan vi se kortet för galan i Moskva:

 • Junior Dos Santos vs. Alexander Volkov
 • Calvin Kattar vs. Zabit Magomedsharipov
 • Magomed Ankalaev vs. Dalcha Lungiambula
 • Klidson Abreu vs. Shamil Gamzatov
 • Gadzhimurad Antigulov vs. Ed Herman
 • Roman Kopylov vs. Karl Roberson
 • Davey Grant vs. Grigorii Popov
 • Vinc Pichel vs. Alexander Yakovlev
 • Zelim Imadaev vs. Danny Roberts
Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Bellator 216

Cheick Kongo pratar om den kontroversiella matchen med Ryan Bader

Johan Lorentzon

Bellator 226 hade två UFC-veteraner som huvudmatch. Ryan Bader och Cheick Kongo gick en match om bältet i tungvikt. Kongo som är 44 år gammal hade en rätt lång UFC-karriär och trots att han länge räknades till en topp-fighter så har han aldrig vunnit någon större titel i MMA. Något som han hade tänkt råda bot på i helgen. Tyvärr gick det inte riktigt som han hade tänkt sig. Istället blev matchen dömd som no-contest efter en olycklig ögonpetning. Bader gick senare ut på sociala medier och hävdade att Kongo fejkade ögonpetningen för att hitta en väg ut ur matchen.

Kongo har nu själv några dagar efter händelsen kommenterat matchen och ögonpetningen för Bjpenn.com. Han så då följande.

“Things happen, I got poked in the eye. You can see it clearly when he threw the uppercut, the uppercut didn’t connect. If you see the full video, the uppercut, it kept going up on the side of my head and hit my eye,”

“First of all, it should make me head bounce if it connected. Second, when he tried to hit me with the uppercut and missed, his thumb poked me in the eye.

“At first, I thought I could take it, but after he took the thumb out of my eye, he had his hand around there and then poked me up the nose. The rule is clear if you poke the nose, the eye, you can get disqualified. At the end, when people are talking s**t, if I have to win it will be fairly, if I win on DQ it is bad. I also never got the chance to explain myself. Bader talked, but I didn’t, it seemed like I was put in the trash. For what? Because he poked me in the eye, like f**k…”

Kongo hoppas nu att Bellator snarast sätter upp ett returmöte mellan de två.

“Hopefully as soon as possible. The soonest would be possible once everything is healed,”

Det är förstås tråkigt när en match slutar i no-contest, både för fansen och för de som är inne i buren. Ett returmöte låter därför troligt, frågan är nog bara om när det händer.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Dan Hardy vill möta Nate Diaz som välkomstmatch

Johan Lorentzon

Den före detta welterviktsutmanaren Dan Hardy har på senare år spenderat sin tid i kommentator- och analysbåset. Hardy har inte gått match sedans domslutsvinst över Amir Sadollah 2012. Orsaken till hans frånvaro från oktagonen har varit hälsoproblem, men nu hoppas han och drömmer om att kunna göra comeback. Drömmatchen för återtåget skulle Nate Diaz få stå för om Hardy får bestämma.

Så här sa ”The Outlaw” till ESPNs Brett Okamoto på frågan om comeback.

“That is a good question. I daydream about that most days,”

“Honestly, right now, the guy everyone wants to fight is Nate Diaz. That’s the ideal pick.”

På frågan om vad han skulle ha för gameplan så säger Hardy att sparkar hade varit hans nyckel till vinst över Diaz.

“Oh, I’d eat his lead leg up until he starts falling onto my punches and then I knock him out. Simple,”

En matching mellan dessa två skulle hursomhelst få vänta ett tag även om Hardy kunnat komma tillbaka imorgon. Diaz är nämligen bokad att möta Jorge Masvidal som main event på UFC 244 och vid eventuell vinst är nog chansen också stor för att stocktonbon får en titelchans. Vid förlust kan det tänkas att en matching mot Hardy blir av, men det beror ju på Hardys hälsa och om han får klartecken att gå match. Det ska dock sägas att Hardy faktiskt har skrivit in sig igen i USADAs testprogram för doping och det är en av de stora nycklarna för att kunna göra comeback.

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy

UFC 245: Robbie Lawler ryktas möta Santiago Ponzinibbio

Johan Lorentzon

Om allt går rätt kommer welterviktens mest dekorerade strikers mötas i oktagonen på UFC 245 senare i år. Den före detta UFC-mästaren Robbie Lawler (28-14 MMA, 13-8 UFC) är nämligen ryktad att upp i oktagonen mot Santiago Ponzinibbio (27-3 MMA, 92- UFC).

Ryktet kommer från MMA Junkie som säger sig ha det bekräftat av flera källor att matchen är på gång, men att inga kontrakt än är påskrivna. Källorna vill vara annonyma tills bläcket finns på kontrakten.

Lawler som har hunnit bli 37 år har i nuläget tre raka förluster och kommer från en enhällig domslutsförlust mot Colby Covington på UFC on ESPN 5 i augusti . Sedan Lawler förlorade bältet mot Tyron Woodley har han bara vunnit en enda gång och det var mot Donald Cerrone i juli 2017.

Ponzinibbio är 32 år gammal och har hela sju raka vinster i bagaget när han kliver in i oktagonen med Lawer. Det kommer dock vara 13 månader sedan han tävlade, men senaste matchen var på hemmaplan och en knockout-seger mot Neil Magny.

UFC 245 kommer gå den 14:e december på T-Mobile Arena i Las Vegas. Matchkortet är långt ifrån färdigt, men om vi ska tro rykten och annat ser det ut på följande vis.

 • Fjädervikt: Max Holloway vs. Alexander Volkanovski (ej bekräftad)
 • Bantamvikt: Amanda Nunes (C) vs. Germaine de Randamie
 • Flugvikt: Jessica Eye vs. Viviane Araujo
 • Weltervikt: Matt Brown vs. Ben Saunders (ej bekräftad)
 • Weltervikt: Robbie Lawler vs. Santiago Ponzinibbio (ej bekräftad)
Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy