Okategoriserad

Jörgen Hamberg svarar på kritiken – ’Är befängt’

Jörgen Hamberg

Att MMA-fajters från Västerås Fight Club kommer agera värdar för bortasupportrar under årets allsvenska säsong har väckt uppmärksamhet. Nu förtydligar Jörgen Hamberg sina uttalanden.

Jörgen Hamberg – ’Det är polis och ordningsvakter som ska stoppa stöket’

Den bekanta nykomlingen Västerås SK har tagit klivet upp till Allsvenskan. Redan under försäsongen blev det bråk och pyroteknikkastning när VSK tog sig an Djurgårdens IF på Hitachi Energy Arena. Klubben har redan sedan tidigare säsonger tagit hjälp av det lokala föreningslivet när det kommer till visitationer. Däribland kampsportsföreningen Västerås Fight Club. Inför den kommande säsongen intervjuades klubbens Jörgen Hamberg av lokaltidningen VLT och uttalade sig då om klubbens samarbete med VSK. Bland annat berättar Hamberg att ’storklubbarnas bråkmakare är väldigt aggressiva och provokativa’, samt att det är ’kul att visitera buset’.

VSK:s Magnus Breitholtz betonar att utövarna från Västerås Fight Club inte är där för att vara konfrontativa, utan snarare ’trevliga och glada’.

’Har varit helt odramatiskt’

Artikeln i VLT har fått stor uppmärksamhet och nu har Hamberg förtydligat sina uttalanden. Han är dels självkritisk, men riktar även kritik mot hur VLT vinklade artikeln. Bland annat att bilden på en barbröstad och blodig Andreas ”Bane” Gustafsson sänder ut fel signaler. Någonting som han berättar om under ett samtal med Aftonbladets Kristoffer Bergström.

Det är polis och vakter som ska stoppa stöket. Vi ska visitera folk. Det kan bli tuff stämning och då är det bra med gubbar som tycker det är kul att slänga käft och inte backar om det blir otrevlig stämning.

Hamberg menar att det är ’helt befängt’ att fajters som ”Bane” och andra från klubben skulle uppträda aggressivt bara för att de sysslar med MMA. Enligt tränaren är det lika troligt att badmintonspelare skulle skjuta bollar i ansiktet på människor.

Vidare berättar Hamberg att den föregående säsongen löpte på helt odramatiskt.

Vi har stått på alla hemmamatcher och det har varit helt odramatiskt. Senast när Djurgården var hos oss hade vi en skittrevlig dialog med grabbarna. Det var kul.

Avslutningsvis berättar Hamberg om hur han tror att MMA-fajters är bättre på att hantera hotfulla situationer än medelålders män och kvinnor.

Föregående artikel

Cris Cyborg i bråk med PFL MMA – får inte gå match på små galor!

Nästa artikel

Allsvenska fotbollslaget tar hjälp av MMA-fajters efter läktarbråk

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök