Nyheter

Jose Aldo: Det finns inte en chans att Conor McGregor kan besegra Floyd Mayweather

Av

Ralph Nordahl

08/08/2017

Conor McGregor gjorde sig känd som en fighter med en förmåga att motbevisa oddsen när han lyckades besegra den tidigare UFC-mästaren i fjädervikt,  Jose Aldo som många ansåg vara en skräll.

I en intervju med FightHype.com ansåg McGregors förre rival Aldo att irländaren har noll procent chans att besegra sin kommande motståndare, den obesegrade legenden Floyd Mayweather, i en boxningsmatch.

There is no way McGregor can defeat Mayweather. Mayweather has done this his entire life, and it’s a different sport.

Enligt Aldo så har McGregor uppenbara motiv bakom valet att gå en boxningsmatch och dessa innefattar inte ära i boxningsringen.

After the Mayweather fight, he’ll get lots of millions of dollars. Probably he’ll never fight again.

I intervjun med Fight Hype så fick Aldo även frågor om händelserna kring boxningsveteranen Paulie Malignaggis lämnande av Conor McGregors träningsläger

Malignaggi togs in som sparringpartner av Conor McGregors tidigare i sommar inför dennes kommande boxningsmatch mot legenden Floyd Mayweather. Malignaggi lämnade dock irländarens träningsläger förra veckan efter att McGregor släppt bilder på hur boxningsveteranen tillsynes blir slagen till marken.

Malignaggi har efter detta hävdat att han i verkligheten blev knuffad och att situationen var riggad för att kunna sprida fotografierna.

Aldo verkar i intervjun tro på Malignaggis förklaring.

It was a push. Yes, I believe [Malignaggi]

Aldo förklarade sedan att utefter sina egna erfarenheter så bedömer han McGregors slag som hyfsat starka, men han understryker också att de tunna handskarna i MMA gör slagen i sporten mer destruktiva.

McGregor has a good punch but he cannot say that he’s the biggest puncher. MMA gloves are tiny – four ounces – so when they connect, they drop you.

Det är möjligt att Aldo med detta menar på att Conor McGregors slag med de något tjockare boxningshandskarna inte vore förödande nog att knocka Malignaggi under sparringen.

Ni kan se intervjun med Aldo nedan där han anser att McGregor inte kommer att återvända till sporten efter fighten med Floyd Mayweather.

Skribentens kontakt

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök