Nyheter

Jose Aldo lägger handskarna på hyllan – UFC beviljar legendarens önskan och river kontraktet

Jose Aldo presskonferens

Jose Aldo (31-8) lägger handskarna på hyllan. Går i pension efter en 18 år lång proffskarriär.

UFC släpper Jose Aldo efter 11 år med organisationen

Det är nu klart att Jose Aldo lägger handskarna på hyllan. Förlusten mot Merab Dvalishvili (15-4) kom som en spik i kistan, trots att det fanns osäkerhet kring den forne fjärderviktmästarens status efter matchen. Dvalishvili menade att Aldo sagt i buren sagt att det var hans sista framträdande i oktagonen. Detta blev senare dementerat från Aldos team.

Combate var först med att rapportera nyheten. Deras artikel blev senare bekräftad av MMA Fighting som även berättade att Aldos team befunnit sig i förhandlingar med UFC för att frigöra honom från sitt kontrakt.

Hittills finns det inget uttalande från Aldo själv.

18 raka vinster mot toppmotstånd

Efter att Aldo fått smaka på sin första förlust, en smak han inte hade mycket till över för, gick han obesegrad i sina 18 kommande matcher. Däribland fanns motstånd som Chad Mendes, Urijah Faber, Cub Swanson, Korean Zombie, Frankie Edgar och Kenny Florian.

Efteråt blev det ett mer blandat matchfacit, men inte utan sina bedrifter. 2020 påbörjade han en vinstsvit på tre raka efter att han besegrat den nu glödheta Marlon ”Chito” Vera.

Aldo höll bälten i flera organisationer och var en kraft att räkna med in i det sista.

Föregående artikel

Michael Bisping rangordnar de fem mest underskattade mästarna i UFC – ”Records, as I say, they don’t tell the full story.”

Nästa artikel

Tony Ferguson vill gå titelfight eller en supermatch härnäst

Hugo Lindström
Skriven av

Hugo Lindström

Hugo Lindström är verksam i Göteborg. Pluggar film till vardags men är även en av våra skribenter. Ni ser honom springandes med kamera på MMA-galor runt om i landet.

Relaterade Artiklar

Sök