17 juli, 2024
Days
Hours
Minutes
Seconds
Nyheter

Josefine Lindgren Knutsson går till domslut i sin andra UFC-match

Av

Alexander Clausson

16/06/2024
Josefine Lindgren Knutsson på FCR 9

Under natten till söndag klev Sveriges Josefine Lindgren Knutsson in i UFC-buren för en andra gång. Brasiliens Julia Polastri stod för motståndet.

Josefine Lindgren Knutsson

28-åriga Lindgren Knutsson tog sig an 26-åroga Polastri på Apex anläggningen i Las Vegas, Nevada, USA. I sverige sändes matchen på Viaplat.

Rond 1


Utövarna utbytte sparkar med varandra i samband med den första rondens inledning. Knutsson skickade iväg frontkicks mot motståndarens torso. Svenskan testade en slagkombination, följt av ett knä mot Polastris torso. Knutsson träffade med en hög armbåge. Den obesegrade svenskan skickade iväg en ny frontkicks. Polastri försökte kliva in men fick äta ett av svenskans slag.  Knutsson var fortsatt aktiv och träffade sin motståndare bra.

Utövarna hamnade i clinch och Polastri lyckades dra ner Knutsson till kanvasen. Polastri hamnade i full mount och började avfyra ground and pound med kraft. Knutsson fick ta emot en hel del slag och armbågar innan ronden gick till vila.

Rond 2

Knutsson började även den andra ronden med sparkar. Svenskan följde upp med en slagkombination och en pushkick för att hålla sin motståndare på avstånd.


Polastri lyckades dock stänga distansen och fäller svenskan till kanvasen. Den här gången lyckas dock Knutsson inta guard istället för att ge upp full mount. Svenskan är aktiv från rygg och testar armbågar. Knutsson skickar iväg flera sparkar mot Polastri som befinner sig i en grounded position. En teknik som är otillåten inom MMA. Matchdomaren pausar fajten. Knutsson får en muntlig varning och Polastri får tillbaka sin position. Matchläkaren var även inne i buren och kollade till Knutssons vänstra öga. Hon blödde strax under ögonbrynet.

Fajten drog igång igen. Svenskan träffar nästan med en ännu otillåten spark, men missar och Polastri tog sidokontroll. Knutsson höll fast motståndaren till rondens slut.

Rond 3

Mer fokus på stående fajting i den tredje ronden. Knutsson träffade med mer tekniker än Polastri. Den sistnämnda gick för en nedtagning och efter en scramble intog Polastri topposition med Knutsson i half guard. Svenskan lyckas genomföra en reverse och ställer sig upp. Knutsson träffar med ett par avslutande slag innan drabbningen tar slut.


Resultat

Josefine Lindgren Knutsson besegrar Julia Polastri via enhälligt domslut (29-28, 29-28, 29-28)

Lindgren Knutsson står nu med ett totalt professionellt matchfacit som lyder 8-0-0.

Kolla in samtliga resultat från nattens gala här.


Populära Ämnen

Senaste nyheterna

Dustin Poirier pensionering
Dustin Poirier ger besked om framtiden i UFC
🥊 ”100 procent, garanterat”
Jake Paul Mike Perry(3)
Jake Paul ger kaxigt uttalande om Mike Perry
🥊 ”Skulle vilja ha hans attityd”
Georges St Pierre Nick Diaz
Georges St-Pierre ger besked efter inställda comebacken
🥊 ”En del av mig återvände i höstas”
Freddy Castro gör MMA-debut på Superior Academy – Motståndaren mötte tidigare Liam Pitts
🥊 Hypade thaiboxaren har gått flera matcher i Thailand och Kambodja
Jake Paul Mike Tyson
Team Jake Paul: Stjärnan rasande över Mike Tyson:s återhämtning
🥊 Legendaren har börjat träna igen
Khamzat Chimaev UFC-titlar
Khamzat Chimaev: Där och då återvänder jag – vill gå titelmatch
🥊 ”Finns ingen med mitt record som inte fått titelmatch”

Här kan du söka!

Search