Josefine Lindgren Knutsson knäar Elizabeth Rodrigues i huvudet

Josefine Lindgren Knutsson klar för match på Road to UFC

Alexander Clausson

Josefine ”Thunder” Lindgren Knutsson har skapat rubriker på den nationella MMA-scenen och nu väntar en medverkan i Road to UFC härnäst.

Josefine Lindgren Knutsson sätter obesegrat matchfacit på spel

Under tisdagen bekräftade ”Thunder” att hon är klar för match i samband med Road to UFC, som äger rum i juni på Singapore Indoor Stadium. Fyra turneringar kommer äga rum i samband med programmen och utövarna kommer bestå av manliga fighters inom flugvikt, bantamvikt, fjädervikt och lättvikt. Vinnaren i respektive viktklass kommer erbjudas ett kontrakt med UFC. Utöver turneringarna kommer även en extra match äga rum i anknytning till varje event. Det är i samband med en sådan fight som ”Thunder” kommer kliva in i buren. Via svenskans Instagram-konto.

Finally it’s time for ”The road to Ufc” in Singapore something that my team and I worked hard for. Nothing is impossible and I will do my best to show that I fit in to be in the martial arts’ largest organization UFC

Kimura intervjuade Lindgren Knutsson i april och då berättade svenskan om sina tankar inför ett potentiellt kontrakt med UFC.

I början när man tränar MMA så frågar alla om ifall ens mål är UFC. Men du vet inte om du vill det förrän du börjar träna och bilda passionen för det i sporten. Man måste verkligen vilja det helhjärtat och man kan inte veta direkt. Jag känner att jag kommit till det steget nu, även om det bara gått tre matcher så vill jag det mer än något i mitt liv just nu.

”Thunder” genomförde sin professionella MMA-debut i mars, 2021. Svenskan ställdes mot Adriana Fusini i samband med Fight Club Rush 8 och den förstnämnda tog hem en ensidig seger via domslut. Sedan dess har även Elizabeth Rodrigues och Lanchana Green besegrats på ett dominant vis. Den 26-åriga Allstarsfightern står därmed med ett obesegrat matchfacit som lyder 3-0-0.

+12
Dana Sad
Dana Happy
neil magny ufc liverpool
UFC Vegas 57: Resultat och höjdpunkter från nattens gala
kimura
Hett
Arman Tsarukyan Mateusz Gamrot 2
UFC Vegas 57: Mateusz Gamrot och Arman Tsarukyan bjöd på en underhållande fight
kimura
Hett
Alexander-Gustafsson-UFC
Tränaren berättar varför Alexander Gustafsson återvänder till lätt-tungvikt
kimura
Hett
Weili Zhang Mackenzie Dern
Mackenzie Dern vill fightas mot Weili Zhang om interimtiteln
kimura
Hett
Jared Cannonier Israel Adesanya
38-årige Jared Cannonier inte orolig för åldern inför Israel Adesanya-mötet
kimura
Hett