17 juli, 2024
Days
Hours
Minutes
Seconds
UFC

Josefine Lindgren Knutsson redo för helgens debut i UFC – tränaren berättar från Las Vegas

Av

Alexander Clausson

11/09/2023
Josefine Lindgren Knutsson träffar med en spark

Till helgen kommer Sveriges Josefine ”Thunder” Lindgren Knutsson gå sin första match i UFC. Kimura tog kontakt med teamet för att få en inblick i förberedelserna inför matchen.

Sanja Trbojevic om Josefine Lindgren Knutssons uppladdning – ”Vi kom fram igår”

Turerna har varit många kring Lindgren Knutssons vara eller icke vara i UFC. Efter en tydlig vinst i samband med ett avsnitt av sommarens Dana White’s Contender Series valde UFC-presidenten att nobba Allstars-fightern. Hans motivering var att hon inte gick tillräckligt hårt för ett avslut. Lindgren Knutsson behövde dock inte vänta länge innan UFC ringde upp. Iasmin Lucindo behövde en motståndare med kort varsel för en gala på T-Mobile Arena i Las Vegas. Lindgren Knutsson accepterade matchen utan tvekan.

Se sent som för ett par dagar sedan stod det dock klart att Lucindo dragit sig ur på grund av en skada. UFC hittade dock en ersättare i den 30-åriga amerikanskan Marnic Mann (6-1-0).


I en kommentar till Kimura berättade ”Josses” tränare Sanja Trbojevic om hur det första dygnet i Las Vegas har varit.

Vi kom igår, så vi har inte hunnit göra så mycket mer än att springa på morgonen och kört lite mittsar på kvällen. Nu är klockan snart 04 här så, vid 10:00-tiden går vi till gymmet. Där ska vi köra som vi gör hemma och på kvällen blir det samma sak igen. ”Josse” är fokuserad och vikten tänker vi inte ens på, hon äter som vanligt.

Lindgren Knutsson genomförde sin professionella MMA-debut så sent som 2021. Då besegrades Adriana Fusini via enhälligt domslut.

”Hon vill bjuda på en bra show”


Vidare berättade Trbojevic om Lindgren Knutssons inställning inför den kommande fighten.

Vi tänker mer på vad vi ska göra på denna matchen än på själva motståndet. Hon vill bjuda på en bra show och självklart är detta det störta hon gjort inom MMA, men ”Josse” har ett bra psyke och är redo. Hon förtjänar detta så mycket. Hon tränar så hårt och lyssnar på allt man säger åt henne att göra . Hon är en champ. Hon lägger sig i tid, hon tränar hårt och hon respekterar och litar på sitt team.

Avslutningsvis berättade Trbojevic om det starka stödet från Sverige inför fighten.

Vi har väldigt mycket stöd från alla hemma i Sverige och det betyder så mycket. Vi brukar dock förbereda oss lite mer innan matcher, men det är som det är vi anpassar oss. Vi kommer gå all in ! Tack till alla där hemma som skickar så mycket kärlek. Team Thunder backar aldrig för något. Känslan är bra här!


27-åriga Lindgren Knutsson  står med ett totalt matchfacit som lyder 6-0-0. UFC Noche äger rum natten till söndag, svensk tid. I huvudmatchen ställs den regerande mästaren Alexa Grasso mot den tidigare mästarinnan Valentina Shevchenko för organisationens flugviktsbälte.

Populära Ämnen

Senaste nyheterna

Dustin Poirier pensionering
Dustin Poirier ger besked om framtiden i UFC
🥊 ”100 procent, garanterat”
Jake Paul Mike Perry(3)
Jake Paul ger kaxigt uttalande om Mike Perry
🥊 ”Skulle vilja ha hans attityd”
Georges St Pierre Nick Diaz
Georges St-Pierre ger besked efter inställda comebacken
🥊 ”En del av mig återvände i höstas”
Freddy Castro gör MMA-debut på Superior Academy – Motståndaren mötte tidigare Liam Pitts
🥊 Hypade thaiboxaren har gått flera matcher i Thailand och Kambodja
Jake Paul Mike Tyson
Team Jake Paul: Stjärnan rasande över Mike Tyson:s återhämtning
🥊 Legendaren har börjat träna igen
Khamzat Chimaev UFC-titlar
Khamzat Chimaev: Där och då återvänder jag – vill gå titelmatch
🥊 ”Finns ingen med mitt record som inte fått titelmatch”

Här kan du söka!

Search