Josh Emmet

Josh Emmet vill ha nästa titelmatch mot Alexander Volkanovski

Elin Sundqvist

Josh Emmet (18-2) är villig att resa till andra sidan jorden om det innebär att han får möta fjäderviktsmästaren Volkanovski (25-1) i en titelmatch.

Josh Emmet reser till Australien och möter Volkanovski på hemmaplan om det krävs för en titelchans

Emmet (9-2 UFC) anser att han står på tur för att utmana Volkanovski (12-0 UFC) efter helgens trilogivinst mot Max Holloway på UFC 276. Emmet har kampanjat hårt för nästa chans mot den i UFC obesegrade Volkanovski, och har själv samlat ihop fem raka segrar. Men än så länge har UFC inte hörsammat Emmets önskan, och är över huvud taget ganska tysta kring vad som står på tur för ”The Great”.

Josh å sin sida, är villig att åka långväga för att få sin önskan uppfylld, även om det innebär att möta Volkanovski på hans hemmaplan i Australien. Och kanske är det rätt läge att komma med just ett sådant förslag, efter att Volkanovski själv önskat att få gå nästa match hemma i Australien och slippa publikens burop.

I know he’s been wanting to fight in Australia, sade Emmett till MMA Junkie Radio i måndags. He gets to call the shots. They already know my answer. It would be an honor to fight Volkanovski. He is the best in the featherweight division and he is one of the pound-for-pound best, and that’s why I want to fight him. Because he’s the best, and I think I’m the best. There’s only one way to find out

Israel Adesanya och Alexander Volkanovski framgångar talar för ett återbesök i Australien för UFC

UFC har än så länge inte signalerat när det kan tänkas bli dags att återvända till Australien. Organisationen har inte besökt kontinenten sedan innan Covid-19-pandemin, men med Volkanovski och Nya Zeelandaren Adesanya på vasin titelpost vore en till gala i Australien rimlig att äga rum i närtid.

Troligtvis kommer Volkanovskis hälsa att bli avgörande för tidslinjen härnäst. Fjäderviktsmästaren tror att han bröt sin hand i den gångna helgens femrondare mot Holloway, en skada Emmet säger bara borde ta sex till åtta veckor att läka, plus tävlingsförberedelser enligt sed innan mästaren är redo att återvända. Det borde betyda att ett datum sent 2022 eller tidigt 2023 kan bli aktuellt, men Emmet säger att han inte har något emot att vänta, så länge han får titelchansen.

Andra potentiella utmanare för Volkanovski inkluderar Yair Rodriguez om han besegrar Brian Ortega 16 juli, Arnold Allen, Bryce Mitchell, eller kanske till och med Henry Cejudo, om man nu kan ta honom på allvar. Volkanovski och också uttryckt intresse för att flytta upp till lättvikt.

-2
Dana Sad
Dana Happy
dominick cruz
UFC on ESPN 41: Fullständiga resultat från nattens gala
kimura
Hett
Marlon Vera
Marlon Vera ett steg närmare en titelmatch
kimura
Hett
Rory MacDonald
PFL 8 – resultat: Rory MacDonald avslutad i matchens första rond
kimura
Hett
Sadibou Sy vinner
PFL 8 – Sadibou Sy är en seger ifrån turneringsvinsten och 1 miljon dollar
kimura
Hett
Christian Stigenberg
PFL 8 – Christian Stigenbergs match går till domslut
kimura
Hett