Junior dos Santos vill ha direkt rematch mot Cain Velasquez

Junior dos Santos (15-2) blev förra helgen av med sitt tungviktsbälte till Cain Velasquez (11-1). Brassen hade inget att sätta emot i den fem ronder långa titelmatchen och är själv väldigt besviken över utgången. Detta var dessutom JDS första förlust i UFC.

Förre tungviktsmästaren berättar om sina tankar i en intervju med MMAJunkie.com:

Jag var väldigt besviken med mig själv eftersom jag inte kunde följa min strategi och göra vad jag är van att göra. I alla matcher attackerar jag, jag skadar mina händer. Men i den här fighten var det mitt ansikte som gjorde ont. Det är väldigt annorlunda, men en del av sporten.

Jag fightades inte. Jag vet inte varför. Om du tittar på matchen, jag har sett den tre gånger redan, så jag fightades inte. Jag försvarade mig bara, och jag vet inte varför. Jag vet inte vad som hände mig. Det är absolut en erfarenhet jag kommer lära mig från.

28-åringen berättar vidare att han vill ha en direkt rematch mot Cain Velasquez. Enligt honom kommer en tredje match definitivt avgöra vem som är bäst.

Jag vill fightas mot honom igen. Jag vann en match, och han vann den andra. Nu måste vi ha en tredje match, en rematch. Jag är säker på att alla vill veta vem som är bäst på riktigt. Just nu är han bäst, men jag vet att folk vill se den här fighten igen, och jag kan inte vänta.

På presskonferensen efter galan berättade UFC:s president Dana White att JDS käke kunde vara bruten, och brassen åkte dessutom direkt till sjukhus efter matchen. Nu berättar dock dos Santos att han inte har några skador.

Jag har inga skador. Visst, mitt ansikte svullnade rejält, men jag fick inga skador. Det som gjorde ont var mitt hjärta. Jag var väldigt ledsen eftersom jag inte kunde visa upp det jag hade förberett.

Även om många har talat sig varma om en tredje match mellan Velasquez och dos Santos får den nog vänta ett litet tag. Det mesta tyder på att holländaren Alistair Overeem får nästa titelchans om han tar sig förbi Antonio Silva på UFC 156.

Registrera dig hos Unibet via Kimura.se och få 120% bonus

Gilla oss på facebook för snabba nyheter

Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.
 • Anti Hero

  Ser helst att både Cain & Dos Santos går varsin fight innan dom möts igen.

 • Ppppppp

  Om inte som Junior säger att han inte ha några allvarliga skador , så kommer vi ha den 3:e matchen tidigare än vad alla tror , för mig är det bara bra ! Se redan framemot den !

 • Emil Karlsson

  Båda får varsin match som de båda kommer avsluta i första rond, utan att få några som helst skador. Sen kommer re-matchen ganska direkt efter! :-)

 • Emil Karlsson

  JDS vs. vinnaren av mark hunt vs. stefan sturve
  Cain vs. Alistar overeem när han vunnit över Antonio Silva.

 • Brocowich

  Nu blev faktiskt JDS dominerad och då får man vänta. Hade matchen varit jämn eller om Cain levererat en lucky punch så hade en direkt match varit okej.

  • Donnart

   JDS blev tokdominerad, bara att ställa sig i kön.

   • DW

    Håller med. JDS var ju inte direkt i något överläge någonstans i matchen. Han får nog vänta och inse att han just har blivit rejält rövknullad.

 • Ppppppp

  De spelar ingen roll vad folk säger här , om dana och UFC känner för de så kommer dom sätta ihop denna matchen lika snabbt ! Känns också att JDS har bråttom haha ..

 • http://kimura.se simon

  vill se jds mot cormir

  • Emil Karlsson

   Cormir går nog dock ner till Lhw efter hans debut i UFC. Kul att se han mot Jones, om nu inte Gustafsson har snott bältet ;-)

Fler Nyheter: