Nyheter

Kai Kara-France reagerar på Amir Albazis kontroversiella vinst

Igårnatt fick vi se hur Amir Albazi tog hem ett delat domslut mot Kai Kara-France. Ett resultat flera kritiserat. Nu uttalar sig Kara-France om sin kontroversiella förlust.

Kontroversen kring Albazi vs. Kara-France

Efter fem ruffa ronder var många eniga i att Kai Kara-France gjort tillräckligt för att få med sig vinsten mot Amir Albazi. Men domarna tyckte annat. Två av tre gav nämligen Albazi flest ronder.

På sidan MMA Decisions, som samlar ihop medias bedömning, gav enbart 2 av 22 Albazi matchen.

mma decisions albazi vs kara-france

Kara-France uttalar sig om förlusten

En av de som ansåg att domarna tabbat sig var Kai själv. I ringen behöll han lugnet men efteråt gick han ut på Twitter med sitt missnöje. I en syrlig kommentar sågade han domarna och deras prestation under kvällen.

Matchstatistiken visar att Kai satte en markant mängd fler slag än Albazi. Under matchens gång lyckades han få in över dubbelt så många signifikanta träffar.

Det var istället brottningen som gav Albazi vinsten. Han lyckades få ihop lite över sex minuters kontrolltid, en stor siffra jämfört med Kai’s 58 sekunder.

Albazi kan stå näst på tur för titeln

Efter vinsten kan Albazi absolut vara aktuell för att möta vinnaren mellan Brandon Moreno och Alexandre Pantoja. De två möts den nionde juli och Morenos bälte står på spel.

Kara-France var rankad trea innan förlusten mot Albazi, så en framtida titelmatch för Amir känns inte långt bort.

Vad tyckte du om domslutet? Vann rätt man?

Föregående artikel

Terence Crawford uttalar sig om stormatchen mot Errol Spence Jr.

Nästa artikel

Tidigare världsmästaren: Conor McGregor är inte en elitfighter

Hugo Lindström
Skriven av

Hugo Lindström

Hugo Lindström är verksam i Göteborg. Pluggar film till vardags men är även en av våra skribenter. Ni ser honom springandes med kamera på MMA-galor runt om i landet.

Relaterade Artiklar

Sök