Nyheter

Kamaru Usman bekräftar match mot Khamzat Chimaev

Khamzat Chimaev innan han kliver in i buren på BRAVE

Det verkar som att Kamaru Usman är fast besluten att möta Khamzat Chimaev efter att denne utmanats av svensken.

Kamaru Usman tackar ja till att möta Khamzat Chimaev

Khamzat Chimaev och Kamaru Usman har pikat varandra under den den senaste tiden via sociala medier och nyligen så valde svensken att skriva ett inlägg på Twitter där han taggade den tidigare welterviktsmästaren med massa pengapåsar.

Nu har Usman svarat på detta med ett väldigt lovande inlägg där han skriver LFG, ”Let’s Fucking Go”:

I och med att matchen nu börjar bli verklighet så är frågan dock när och var matchen kommer äga rum. Usman har dock varit öppen för att möta Chimaev i Sverige men ingen UFC-gala är just nu inplanerad att äga rum här detta år.

Vilken viktklass blir det?

Det är också oklart i vilken viktklass matchen i så fall ska gå då Khamzat Chimaev senaste missade weltervikten grovt inför den tänkta matchen mot Nate Diaz i oktober. Svensken såg därför istället att gå upp till mellanvikt där han ryktades möta Paulo Costa. Usman har dock sagt att han kan tänka sig möta svensken i mellanvikt vilket skulle kunna vara rimligt då Usman nu befinner sig längre bort än på flera år från en titelmatch i weltervikt.

Detta efter att Usman blev besegrad i mars för andra raka gången av den nye welterviktsmästaren Leon Edwards via enhälligt domslut i herrarnas omedelbara rematch. Innan Edwards knockat Usman i slutet av deras titelmatch i augusti där nigerianen knockades i slutminuten. Innan detta hade Usman försvarat bältet 5 gånger sedan han erövrade bältet år 2018.

Chimaev siktar i sin tur på att ta ett sista steg mot den efterlängtade titelmatchen efter att vunnit sina 6 första UFC-matcher där 5 av dessa kommit via avslut och fyra till och med i första ronden.

Föregående artikel

Sean O’Malley: Henry Cejudo hade tur att han förlorade titelmatchen

Nästa artikel

Häftigt eller fegt? Johnny Walkers seger ifrågasätts efter UFC Charlotte

Skriven av

Ralph Nordahl

Ralph Nordahl, musiker och kuriosamaskin, gillar att grotta ner sig i nya saker. Har jobbat inom spridda branscher. Gillar helst att skriva, läsa och sjunga. MMA-fan sedan 2017. Har skrivit närmare 4800 artiklar om MMA sedan dess.

Relaterade Artiklar

Sök