15 June, 2024
Nyheter

Kamaru Usman: ”Hade älskat att möta Khamzat Chimaev”

Av

Ralph Nordahl

20/03/2023
Khamzat Chimaev Kamaru Usman

UFC-fightern Kamaru Usman (20-3) blev inför helgens gala intervjuad av SVT där han berättade att gärna hade mött svensk-tjetjenske Khamzat Chimaev (12-0) i Sverige.

Kamaru Usman vill möta Khamzat Chimaev i weltervikt

Kamaru Usman försökte i helgen att återerövra sin welterviktstitel mot Leon Edwards i dennes hemland England och trots att han var favorittippad då han gått mot segern i deras tidigare match blev det återigen förlust för nigerianen.

I augusti förra året knockades Usman av en spektakulär knockout via huvudspark i slutminuten av matchen som han var på väg att vinna. I helgen var det dock att han konsekvent förlorade ronder under ett femronderskrig och till slut förlorade via majoritetsdomslut.

UFC-bossen Dana White har meddelat att det inte blir ännu en rematch för Kamaru Usman som nu måste leta motstånd på annat håll.

Inför helgens gala sade han till SVT Sport att han gärna skulle möta Khamzat Chimaev. Han tror dock att svensken som ska fightas i mellanvikt härnäst kan få svårt att komma tillbaka till Usmans viktklass (citat från SVT Sport):

Från vad jag har hört blir det tufft för honom att gå ner till den viktklassen, men om han klarar det hade jag älskat att möta Chimaev.

Hyllar UFC Sverige

Usman valde även att hylla UFC-eventen i Sverige där han gärna hade mött Chimaev:

Jag har uppnått allt man kan inom den här sporten och varit affischnamn för de största galorna, men det som jag saknar är en riktigt stor ”arenashow”. Det har varit en sådan gala i Sverige tidigare när min kompis och förre lagkamrat Anthony Johnson, vila i frid, mötte Alexander Gustafsson. Jag hade älskat att komma dit och bjuda fansen i Sverige på show mot Khamzat. Det vore fantastiskt.

Gillar Khamzat Chimaevs tekniker

Usman tillfrågades även om han var ett fan av Chimaev och sade då att han gillar svenskens innovationer:

Jag är ett fan av sporten och när han går ut och visar upp nya, bra tekniker så är jag ett fan. Jag kan inte hjälpa det. Vissa förstår inte vad man menar när man säger så, men till och med Colby Covington som jag mött ett par gånger kan jag vara ett fan av. Eller vissa saker som Jorge Masvidal eller Gilbert Burns gör. Så ja, jag är ett fan.

Det återstår att se när Usman fightas härnäst.

Skribentens kontakt

Relaterade Artiklar

Här kan du söka!

Sök