Kamaru Usman och Leon Edwards

Inför UFC 278: Se Kamaru Usman och Leon Edwards senaste matcher gratis!

Hugo Lindström

På UFC 278 går det efterlängtade returmötet mellan Kamaru Usman (20-1) och Leon Edwards (19-3, 1 NC) av stapeln. Se bådas senaste matcher i oktagonen här!

Kamaru Usman vs. Colby Covington 2

Kamaru Usman är bortsett från bälteshållare, också innehavare av en första plats på UFCs pound-for-pound lista. 2019 tog han via ett ensidigt domslut hem segern mot Tyron Woodley (19-7-1) och fick därmed ta över titeln som mästare i weltervikt. Sedan dess har han lyckats försvara bältet fem gånger. Senast gick han segrande ur ett fem ronders krig mot Colby Covington (17-3), detta var andra gången de två slagits. UFC har nu, under begränsad tid, laddat upp matchen på sin youtubekanal!

Kamaru Usman har inte gått match sedan den sjätte november förra året, detta då han under matchen mot Covington drog på sig en handskada som krävde operation och en lång läketid. Usman är 35 år gammal och har ett matchfacit på 20 vinster och enbart en förlust.

Leon Edwards vs. Nate Diaz

Leon Edwards har haft en något olycksdrabbad väg till toppen. Detta är inte en produkt av varken medelmåttiga prestationer eller någon större mängd förluster som befläckat hans matchfacit. Flera matcher har blivit avbokade av olika anledningar och när han gick upp för att möta Belal Muhammad (21-3, 1 NC) hann det inte gå mer än 18 sekunder av andra ronden innan matchen blev avbruten på grund av en oavsiktlig ögonpetning.

Därefter gick han match mot Nate Diaz (20-13). Cirka 24 minuter av matchen kontrollerades av Edwards med relativ enkelhet, detta tills Diaz lyckades pricka Edwards med ett slag som fick honom att skaka till. Längre än så gick det inte och Edwards tog hem segern via ett enhälligt domslut. Men efteråt blev det Diaz sista minuten attack som fick spridning i media. Det var till slut 9 raka vinster som krävdes för att Edwards skulle få sin titelmatch.

Här kan ni se matchen mot Diaz:

Edwards är 30 år gammal och har ett matchfacit på 19 vinster, tre förluster och en no-contest.

+1
Dana Sad
Dana Happy
dominick cruz
UFC on ESPN 41: Fullständiga resultat från nattens gala
kimura
Hett
Marlon Vera
Marlon Vera ett steg närmare en titelmatch
kimura
Hett
Rory MacDonald
PFL 8 – resultat: Rory MacDonald avslutad i matchens första rond
kimura
Hett
Sadibou Sy vinner
PFL 8 – Sadibou Sy är en seger ifrån turneringsvinsten och 1 miljon dollar
kimura
Hett
Christian Stigenberg
PFL 8 – Christian Stigenbergs match går till domslut
kimura
Hett