Nyheter

Kamaru Usman om Nate Diaz vs. Khamzat Chimaev – ”(Diaz) might be able to make something shake.”

Nate Diaz, Khamzat Chimaev och Kamaru Usman

Kamaru Usman (20-1) räknar inte ut en skrällseger för Nate Diaz (20-13) när denne tar sig an Khamzat Chimaev (11-0).

Kamaru Usman om Chimaev vs. Diaz

I ett videoklipp uppladdat på Kamaru Usmans youtubekanal får vi en inblick i UFC-mästarens vardag, samt ta del av dennes uppladdning inför matchen mot Leon Edwards.

En av de mest aktuella utövarna i sporten, som tävlar i Usmans viktklass, är den svenske Khamzat Chimaev. På kort tid har han lyckats nå stjärnstatus i organisationen. Senast besegrade han Gilbert Burns (20-5) i ett tre ronders krig, detta öppnade dörren för en potentiell titelmatch. Men innan dess valde han att tacka ja till ett möte med Nate Diaz, en match som kritiserats flitigt av andra fighters.

I den tidigare nämnda videon pratade Usman om just Diaz vs. Chimaev. Till stor del har de som tidigare uttalat sig om matchen varit kritiska. De menar på att Diaz inte har någon att göra i buren med Khamzat. Här skiljer sig Usman från strömmen, som istället berättar hur han tror att Diaz kan vinna matchen.

It’s five rounds. It is five rounds. If Nate somehow takes care of his self to where he can withstand some of those shots, ay, it’s five rounds. If he hangs out, just like he did with Leon (Edwards), you hang out till the fifth round, might be able to make something shake.

Han tar bland annat upp när Diaz mötte Leon Edwards (19-3, 1 NC). En match han i stort sätt förlorade 24 minuter av, detta tills han lyckades pricka ”Rocky” med en kombination som skakade till engelsmannen. Mer än så blev det inte och Edwards tog hem matchen via enhälligt domslut, men trots det var den lilla glimten av Diaz boxning nog för att tända hopp hos fansen. Detta menar Usman är en möjlighet för Diaz när han möter Khamzat, även om den är knapp. Att Diaz i sista sekund lyckas skaka svensken när denne blivit trött.

Khamzat har aldrig gått fem ronder

”The Nigerian Nightmare” tror att matchens längd kan bli en avgörande faktor. Då Khamzat aldrig gått en match längre en tre ronder finns det en viss tvekan kring ”Borz” kondition hos Usman. Vissa påstår att Khamzat såg trött ut redan i tredje ronden av matchen mot Burns. Kan detta vara nog för Diaz att kapitalisera på?

Föregående artikel

Dana White vill inte se Nunes möta Cyborg igen – ”Amanda absolutely dominated Cyborg”

Nästa artikel

UFC Vegas 59: Santos vs. Hill – Matchkort, sändningstider och info

Hugo Lindström
Skriven av

Hugo Lindström

Hugo Lindström är verksam i Göteborg. Pluggar film till vardags men är även en av våra skribenter. Ni ser honom springandes med kamera på MMA-galor runt om i landet.

Relaterade Artiklar

Sök