Kamaru Usman vs. Colby Covington under UFC 245

Kamaru Usman vs. Colby Covington 2 planerad till UFC 268

Anton

Det förväntade andra mötet mellan den regerande welterviktsmästaren Kamaru Usman och rivalen Colby Covington rapporteras bli av under UFC 268. Deras första kamp slutade i en TKO seger för Usman i den femte ronden, en förlust som Covington nu får en chans att revanschera den 6 november.

Usman vs. Covington 2 till den 6 november

I över ett och ett halvt år nu ar de två welterviktarna i UFC Kamaru ”The Nigerian Nightmare” Usman (19-1) och Colby ”Chaos” Covington (16-2) legat i luven på varandra följande deras kamp i december 2019. Ett misslyckat försök att erövra welterviktsbältet från Covington resulterade i en smärtsam seger via TKO och ett brustet käkben. Usman har sedan det första mötet varit minst sagt aktiv, då han vid hela tre tillfällen försvarat sin tron i divisionen. Covington å sin sida har enbart gått en match sedan titelutmaningen under UFC 245.

Nu tycks det dock som om det äntligen är dags för de två att göra upp på nytt i oktogonen. Enligt MMA-journalisten Brett Okamoto via organisationens president Dana White skall Usman och Covington drabba samman som huvudmatch under Ultimate Fighting Championships tolfte numrerade gala för året, UFC 268.

Kamaru Usman will meet Colby Covington in a welterweight title rematch at UFC 268 in November, Dana White told Brett Okamoto. The date and location are not finalized yet, but UFC is hoping for the fight to headline Madison Square Garden.

En andra kamp

Trots att det var cirka ett och ett halvt år sedan nu som ”The Nigerian Nightmare” stred med ”Chaos” i buren, har inte mycket ändrats i förutsättningarna för de två. Usman består fortfarande som mästaren i welterviktsdivisionen, medan Colby fortfarande är rankad nummer 1. Vad som skiljer de två emellan är aktiviteten, då Usman varit betydligt mer kampvillig de gångna månaderna följande det första mötet. han har även imponerat i sina insatser, där den tidigare brottarens två senaste segrar båda kommer via avslut med slag.

Covington har som sagt varit mer tveksam i att sätta foten i oktogonen. Hans enda match sedan förlusten i titelkampen mot Usman var mot den forne mästaren och ärkerivalen Tyron ”The Chosen One” Woodley (19-7-1) i september förra året. Covington gick segande ur den kampen via TKO följande en revbensskada på Woodley i den femte och sista ronden. En skalp att fästa i bältet för Colby, som dock gärna skulle vilja se ett viss nigerianskt huvudsvål göra Woodley sällskap i midjeremmen.

 

+3
Dana Sad
Dana Happy
Jack Hermansson UFC invägning
UFC Orlando: Jack Hermansson väger in sig sist – klarar vikten precis
kimura
Hett
Paddy Pimblett Conor McGregor
Paddy Pimblett: Min match mot Conor McGregor hade sålt mest i UFC:s historia
kimura
Hett
Israel Adesanya och Alex Pereira
Israel Adesanya om ”poesin” i rivaliteten mot Alex Pereira – ”It just adds to the story”
kimura
Hett
Henry Cejudo Aljamain Sterling
Aljamain Sterling kan möta Henry Cejudo i Mars – ”This fight is going to happen.”
kimura
Hett
Alex-Pereira-Israel-Adesanya-Khamzat-Chimaev
Glover Teixeira vill se Alex Pereira möta Israel Adesanya – inte Khamzat Chimaev
kimura
Hett