Nyheter

Paolo Roberto gripen i sexrazzia – erkänner sexköp

Paolo Roberto gripen

Den förre detta svensk boxnings- och kampsportsstjärnan Paolo Roberto har gripits av svenskpolis under en stor sexrazzia under natten till torsdagen.

Expressen rapporterade om tillslaget under fredagen där de skriver att polisen gripit flera misstänkta gärningsmän, varav en är en känd TV-profil och entreprenör. Nu går kampsportsprofilen och den forne proffsboxaren Paolo Roberto ut med att han är den skyldige.

Roberto har idag intervjuats av TV4 där han hävdade att detta var första gången han begått brottet:

Jag har köpt sex

 Nej. Det här var första gången.

Roberto beskrev i intervjun gärningen som ”självskadebeteende”- ett beteende han haft genom hela sitt liv:

Den här gången lyckades jag hitta det som jag tycker är det smutsigaste som finns, för att döva det här hålet i mig, säger han.

Du köper en annan kvinnas kropp, säkert nån som är dittvingad eller… hon är inte där för att det är jättetrevligt.

Gått titelmatcher i boxning

Under sin karriär vann Roberto WBC:s interkontinentalbälte men förlorade matcherna om världstiteln. Innan boxningskarriären var han även nordisk mästare i Taekwondo och svensk mästare i kickboxning.

Roberto har även varit delaktig i flertalet sändningar av kampsportsgalor som kommentator, däribland flera UFC-galor. Han har även varit programledare för ett flertal stora svenska TV-program.

51-årige Roberto skrev under fredagsmorgonen ett långt inlägg på sina sociala medier om snedsteget, utan att avslöja vad han gjort. Enligt Expressen ska han ha köpt sex från en kvinna med ett ursprung från ett av de fattigaste länderna i Europa.

Under intervjun med TV4 berättade Roberto att han inte funderade på kvinnans ursprung vid sexköpet.

Inte då, nu gör man det och det är skammen i det här, det går aldrig att snacka bort. Jag har gjort det här och folk är jättearga på mig och det är helt rätt.

Stor razzia

Razzian som genomfördes var en samordnad aktion med deltagande av Norrmalmspolisen i Stockholm och människohandelsgruppen vid polisens nationella operativa avdelning, NOA, och ägde rum på flera olika platser i de centrala delarna av Stockholm under torsdagen. Totalt har 11 män erkänt sig skyldiga till sexköp.

Roberto greps under gårdagens insats omkring kl 19 när denne lämnade lägenheten. Detta gjordes med hjälp av spanare som befann sig vid Grevgatan i centrala Stockholm. Roberto förhördes på plats och har inte häktats efter detta. Aftonbladet rapporterar att han ska ha betalat 1500 kronor för sexköpet.

Föregående artikel

UFC Fight Night 172: Song Yadong besegrar Marlon Vera

Nästa artikel

Curtis Blaydes sågar Stipe Miocic: Vi förtjänar en bättre mästare

Skriven av

Karl Johansson

Relaterade Artiklar

Sök