Spel och casino jämförelse

Kan du hitta vinnarna bland UFCs underdogs

Av

kimura

04/06/2021
Niko Sonbäck träffar med en höger

Att spela på MMA kan vara bland de svåraste sporterna att betta på. Här hittar du några tips att kolla efter när du bettar på UFC. 

Trender inom odds i UFC

MMA är en svår sport att betta på, men kollar man tillbaka historiskt finns det en del trender som sticker ut. Dessa är såklart inga lagar att gå efter men kan ändå ge dig ett annorlunda perspektiv när du ska bedöma matcher i framtiden.

Att spela på MMA kan vara ett utmärkt sätt att krydda upplevelsen och ge lite extra spänning till galan. Och hade du tänkt spela så är det också en god idé att söka upp bonusar som vissa bolag erbjuder sina nya kunder. Just nu kan du få 50kr att spela på vid registrering hos Bethard.

Mästare som är underdogs överpresterar

Genom tiden i UFC har 18 regerande mästare försvarat sin titel som underdogs, trots det så har dessa mästare lyckats försvara sina bälten hela 66% av gångerna. Några av de senaste mästarna att försvara sitt bälte som underdogs är. Jan Blachowicz mot Israel Adesanya, Rose Namajunas mot Joanna Jedrzejczyk, Stipe Miocic i första mötet mot Ngannou och Amanda Nunes försvar mot Valentina Shevchenko.

Kvinnliga bantamvikten går oftast över 1,5 rond

Sedan förra året har det genomförts 25 matcher i den kvinnliga bantamvikten. Endast en match av dessa har tagit slut innan 7,5 minuter. Det var Julia Avilas vinst mot Gina Mazany där Avila avslutade via TKO efter endast 22 sekunder.

Värt att nämna är att divisionens mästare, som är en ökänd avslutare, inte försvarade sin bantamviktstitel under hela förra året. Men med det i åtanke kan det vara värt att smyga in ett kombinationsspel när det finns kvinnliga bantamviktare på kortet.

Returmatcher slutar oftast som den första

Returmatcher är alltid intressanta men även även här ser man att statistiken talar för att det kan vara fördelaktigt att betta på vinnaren av det första mötet. Förstamatchvinnare i UFC är 50-24. Så en ratio på 67% procent är ändå relativt talande. Men självklart är inget säkert när vi talar om MMA. Exempelvis Conor McGregor och Stipe Miocic har sett olika resultat i returmatcher, särskilt Conor i mötena med Nate Diaz och Dustin Poirier.

 Favoriter vinner ofta i herrarnas flugvikt

Att betta på favoriter ger oftast inte alltför höga odds tillbaks, särskilt med risken i MMA att allt kan hända. Men en viktklass sticker ut här och det är herrarnas flugvikt där favoriterna gått 28-6-1 sedan 2020. Alltså en vinstprocent på 80%, inte illa!

Historiskt har även mästarna i viktklassen varit dominanta. Demetrious ”Might Mouse” Johnson försvarade sitt bälte elva gånger i rad och Cejudo som satte stopp för ”DJ’s” dominans förlorade aldrig titeln själv utan abdikerade istället den när han gick i pension. Sedan dess har den regerande mästaren Deiveson Figueiredo gått obesegrad i sex raka matcher.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök