Nyheter Videor

Kandidat till årets knockout på boxningsgala

Årets knockout

En världsmästartitelmatch på underkortet till Devin Haney mot Vasiliy Lomachenko bjöd på en ”Knockout of the Year”-kandidat.

Kan det här vara årets knockout?

Under den delen av galan som sändes via ESPN stod Junto Nakatani och Andrew Moloney i en kamp om den vakanta WBO-titeln i junior bantamvikt. Större delen av matchen var Nakatani dominant och Moloney insåg snabbt att han inte kunde boxas bort av sin motståndare. Moloney försökte göra det svårt emellanåt, men i slutändan var det han som fick uppleva en brutal knockoutförlust i den tolfte ronden. Detta inträffade efter att Moloney blivit nedslagen i den andra och elfte ronden.

Se det brutala avslutet nedan:

Moloney verkade vara okej under omständigheterna och kunde efteråt sätta sig upp. Moloney fördes sedan till ett sjukhus i Las Vegas, Nevada och sedan kom den goda nyheten att han skrivits ut bara några timmar senare.

Har blivit världsmästare två gånger

Nakatani har nu vunnit världsmästartitlar i två olika viktklasser. Han var tidigare WBO-mästare i flugvikt innan han lämnade titeln för att gå upp en viktklass. Nakatanis proffsboxningsrekord har förbättrats till 25-0. Hans knockoutseger över Moloney är den 18:e vinsten via KO/TKO i den japanske fighterns karriär.

Den 25-årige boxaren har besegrat namn som Giemel Magramo, Ángel Acosta, Ryota Yamauchi, och Francisco Rodríguez Jr. och nu Moloney. Något som gjorde Nakatanis senaste seger ännu mer imponerande var faktumet att detta var första gången som Moloney blivit knockad som proffsboxare. Moloneys två tidigare förluster i karriären var båda mot Joshua Franco via enhälligt domslut.

Efter en seger som sätter avtryck kanske det är dags att flytta Nakatani från underkortet vid stora matcher till att få sitt egna huvudevenemang? Oavsett om han återvänder till Japan för sin nästa match eller väljer att fortsätta turnera, kommer fler ögon säkerligen att vara riktade mot Nakatani efter den prestation han visade upp under lördagskvällen.

Vad tycker ni? Är den värdig att koras till årets knockout?

Föregående artikel

Michael Bisping – ”Dags för Conor Mcgregor att börja äta gröt igen”

Nästa artikel

BKFC planerar storgala med fyra superfighter

Skriven av

Ralph Nordahl

Ralph Nordahl, musiker och kuriosamaskin, gillar att grotta ner sig i nya saker. Har jobbat inom spridda branscher. Gillar helst att skriva, läsa och sjunga. MMA-fan sedan 2017. Har skrivit närmare 4800 artiklar om MMA sedan dess.

Relaterade Artiklar

Sök