Nyheter

Karl Albrektsson klar för match på hemmaplan

Karl Albrektsson Superior Challenge

Sveriges Karl Albrektsson, som mestadels tävlar i Bellator MMA, är klar för en match på svensk mark.

Karl Albrektsson går match på ”Legends”

I början av november kommer Superior Challenge återvända för första gången sedan december, 2022. Nyligen offentliggjordes namnen på flera fighters som kommer gå match i samband med eventet.

I huvudmatchen väntar ett riktigt veteranmöte. Den tidigare thaiboxningskungen Richard Nordstrand kommer gå sin första MMA-match vid 47 års ålder. Den 45-riga UFC-veteranen Papy Abedi kommer stå för motståndet. Sedan tidigare står det också klart att Robin Roos kommer ställas mot Englands Kevin Fryer för organisationens vakanta mellanviktsbälte.

På galan kommer också Albrektsson kliva in i buren. Det blir första gången på tre matcher som svensken kommer gå match på internationell mark. Han kommer kliva in på arenan med två raka förluster i ryggen. Varav den senaste kom via delat domslut i februari. Enligt svenskens kontrakt med Bellator MMA får han tävla både inom och utanför organisationen. 29-åringen är obesegrad på svensk mark och står med ett totalt matchfacit som lyder 13-5-0.

Superior Challenge 26 går av stapeln den 4 november på Annexet Arena i Stockholm. Eventet får också under namnet ”Legends”.

Superior Challenge 26: Preliminärt matchkort

  • Richard Nordstrand vs. Papy Abedi (80 kg catchvikt)
  • Robin Roos vs. Papy Abedi (titelmatch i mellanvikt)
  • Karl Albrektsson vs. TBA
  • Bartosz Wójcikiewicz vs. TBA
Föregående artikel

Obesegrade avslutningsmaskinen Robin Enontekiö klar för match

Nästa artikel

Hasbulla med i kommande EA Sports UFC 5

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Sök