Karl Albrektsson KO

Karl Albrektsson skriver nytt kontrakt med Bellator MMA

Alexander Clausson

Sveriges Karl Albrektsson har skrivit ett nytt kontrakt med Bellator MMA. Det offentliggjorde organisationen i ett pressmeddelande.

Karl Albrektsson har besegrat bälteshållaren i lätt tungvikt

Albrektsson skrev kontrakt med Bellator MMA 2019 och han har hunnit gå tre matcher i organisationen sedan dess. I debutmatchen avslutades svensken av Phil Davis. Därefter besegrades Viktor Nemkov via enhälligt domslut och i oktober förra året tog Albrektsson hem ännu en domslutsvinst. Fighten ägde rum i samband med Bellator 268 och Dovletdzhan Yagshimuradov stod för motståndet.

I nuläget återfinns Albrektsson på en sjundeplats, sett till organisationens officiella ranking för lätt tungvikt. Med ett par vinster till är det inte orimligt att svensken kommer utmana om titeln i viktklassen. Särskilt med tanke på att Albrektsson är den senaste fightern som lyckades besegra divisionens nuvarande bälteshållare.

Albrektsson och Vadim Nemkov (15-2-0 1NC) ställdes mot varandra redan 2016. Fighten ägde rum i samband med RIZIN FF 1 och svensken tog hem segern via delat domslut. Sedan dess har Nemkov tagit hem nio raka segrar. Den 29-åriga ryssens har gått segrande ur tre titelmatcher i Bellator MMA.

I ett pressmeddelande berättade Bellator MMA att svensken skrivit ett nytt kontrakt som sträcker sig över flera matcher och flera år. 28-åriga Albrektssons totala matchfacit lyder 13-3-0

Bellator MMA tillgängligt gratis i Sverige

Inom kort kan svenska tittarna ta del samtliga Bellator-event gratis och utan registrering. Det stod klart i maj. Pluto TV kommer sända alla galor via organisationens hemsida från och med juni.

Enligt uppgifter till Kimura kommer organisationen även göra ett besök till Sverige och Stockholm senare i år. Troligtvis under september månad i nära anknytning till Bellator Irland.

+3
Dana Sad
Dana Happy
Aljamain Sterling TJ Dillashaw
Aljamain Sterling inför matchen mot T.J. Dillashaw: “We’re going to skin the snake”
kimura
Hett
Khamzat Chimaev Nate Diaz Dana White
Dana White: En match mot Khamzat Chimaev hade inte varit bra för Nate Diaz
kimura
Hett
Khamzat Chimaev Nate Diaz
Khamzat Chimaev hintar om mellanviktssatsning – hånas av Nate Diaz
kimura
Hett
Mads Burnell
Bellator 285 – fullständiga resultat från kvällens gala i Dublin
kimura
Hett
Yoel Romero
Bellator 285: Yoel Romero besegrade Melvin Manhoef i Dublin – avslut i tredje ronden
kimura
Hett