Nyheter

Exklusivt: Karl Albrektsson ställs mot Karl Moore i Dublin – ”Jag ska slå av hans huvud!”

Karl Albrektsson och Karl Moore

Kimura kan avslöja att ”King” Karl Albrektsson är klar för sin nästa match. Svensken ställs mot Karl Moore i samband med Bellator Dublin.

Karl Albrektsson inför Bellator Dublin

28-åriga Albrektsson har plockat hem två raka vinster under Bellator MMAs flagg och är i nuläget sjunderankad i organisationens officiella ranking för lätt tungvikt. I juni stod det klart att ”King” har skrivit ett nytt kontrakt med organisationen. Under ett samtal med Kimura berättade Albrektsson att det rör sig om en förlängning av hans tidigare kontrakt.

Det är egentligen en förlängningen på det förra kontraktet tror jag. Det nya kontraktet är på fyra matcher.

Förlängningen innebär att Albrektsson fortfarande tillåts att tävla för andra organisationer. Under de senaste åren har svensken gått två matcher i samband med Superior Challenge. Båda fighterna resulterade i vinster via slag.

Fredagen den 23 september kommer Albrektsson resa till Dublin för att ta sig an hemmafightern Karl Moore (9-2-0). Moore är tidigare bälteshållare i Cage Warriors och 30-åringen besegrade Lee Chadwick i sin första match för Bellator MMA. ”King” har en tydlig målbild inför den kommande matchen.

Det är väl det gamla vanliga. Jag ska åka dit och försöka slå av hans huvud så gott jag kan och han ska försöka slå av mitt. Jag ska slå av hans huvud först. Åka dit och knocka honom. Sen åker jag hem. Han är Irländare och lite mer åt striker-hållet. Han är lika lång som mig och har ungefär samma kroppsbyggnad. Jag kan tänka mig att han är väldigt europeiskt MMA-skolad. En striker som kan lite jiu‑jitsu. Lite grunder och så. Det är väl det han kör.

Bellator Dublin går av stapeln på 3 Arena och i huvudmatchen kommer Benson Henderson ställas mot Peter Queally. I den delade huvudmatchen ställs Yoel Romero mot Melvin Manhoef.

”Jag är två avslut ifrån en titelmatch”

Albrektsson är unik i organisationens viktklass för lätt tungvikt. Svensken är nämligen den senaste personen som lyckades besegra divisionens mästare Vadim Nemkov (15-2-0 1NC). Utövarna ställdes mot varandra under RIZIN FFs flagg och drabbningen gick av stapeln 2016. Albrektsson tog hem vinsten via delat domslut. Sedan fighten ägde rum har den 30-åriga ryssen tagit hem nio raka vinster. Senast kommer Nekmov från en match mot Corey Anderson och den slutade i en no contest.

Albrektsson delade med sig av sina tankar kring hur Nemkov har utvecklats sedan deras första möte.

Han har blivit väldigt mer rutinerad. Han har mött många bra killar sedan dess. Det känns fortfarande som att han fortfarande har samma svagheter som när vi möttes. Corey  exponerade det ganska ordentligt. Det kändes som att Corey hade kollat på min och Vadims match och förstått att man måste brotta sönder den här killen.

Vidare berättade svensken om hur han kan vara två avslut ifrån en ny match mot Nemkov.

Jag behöver vinna över Moore och avsluta Moore. Sen behöver jag möta någon i topp fem och avsluta den personen också. Då tror jag definitivt att jag kommer få en titelmatch. Så jag är inte så långt ifrån.

Albrektsson står med ett totalt matchfacit som lyder 13-3-0.

Bellator MMA förväntas offentliggöra den ovannämnda matchningen under kvällen.

Sedan juni sänds Bellator MMA exklusivt via streamingplattformen Pluto TV. Tjänsten är gratis för svenska användare och ingen registrering kräv för att ta del av organisationens material.

Föregående artikel

O’Malley utmanar Cejudo, som svarar!

Nästa artikel

Bernardo Sopai och Karlén Minasian gör upp om FCRs Bantamviktsbälte

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök