UFC

Kelvin Gastelum visar videon som tvingade honom att ställa in igen

Kelvin Gastelum på UFC 258 Presskonferens

Den efterlängtade welterviktsdrabbningen mellan Kelvin Gastelum och de hajpade Shavkat Rakhmonov har ställts in.

Kelvin Gastelum ber om ursäkt

Gastelum skulle möta Rakhmonov i den delade huvudmatchen på det kommande Fight Night-kortet som kommer äga rum i Las Vegas, den 16 september. På tisdagen meddelade Gastelum avbokningen via sina sociala medier. Gastelum skrev till sina fans att en skada tvingat honom att avstå från matchen och att han hoppas på att fighten kan bokas om till ett senare tillfälle under året.

Gastelum visade även upp en video som visar hur skadan uppkom. Amerikanen träffades av en armbåge under en sparringsession och Gastelum ådrog sig flera faktorer till följd av tekniken.

Gastelum bad även om ursäkt till Rakhmonov för att han tvingades att ställa in matchen. Den tidigare utmanaren till mellanviktsdivisionens interim bälte har nu ställt in tre matcher på grund av skada sedan april, 2022. Han kommer senast från en vinst och står med ett totalt matchfacit som lyder 18-8-0.

Oklart om Shavkat Rakhmonov får en ny motståndare

Det är i nuläget oklart om UFC kommer försöka hitta en ny motståndare åt Rakhmonov. 28-åringen från Uzbekistan är obesegrad i både UFC och i sin professionella karriär. Han har tagit hem fem raka vinster och avslut sedan han skrev kontrakt med världens största organisation. Hans totala matchfacit lyder 17-0-0.

Hans syster kommer tävla om ett UFC-kontrakt under sommarens DWCS.

Föregående artikel

Conor McGregor – ”Skulle ta död på Justin Gaethje med ett slag”

Nästa artikel

De 5 mest spektakulära ”Tänk om”-händelserna i MMA

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Sök