Kevin Holland Khamzat Chimaev

Kevin Holland kallar Khamzat Chimaev för en “wannabe gangster”

Alexander Clausson

Under den gångna helgens UFC 256 besegrade Kevin Holland brasilianaren Ronaldo Souza. Amerikanen tog hem segern via KO i matchens första rond och därefter utmanade han Sveriges Khamzat Chimaev.

Ville möta svensken till helgen

Holland klev in i 2020 med en förlust i ryggen men har under årets gång tagit hem fem raka vinster. Fyra av dessa vinster har kommit via avslut och amerikanen befinner sig i nuläget på plats nummer 10 i UFCs officiella ranking för mellanviktsdivisionen

Efter helgens vinst utmanade han Chimaev, som är inbokad för en huvudmatch mot den topprankade engelsmannen Leon Edwards. Chimaev och Edwards båda kommer ställas mot varandra på en gala i samband med UFCs nästa besök till Fight Island. Drabbningen är inbokad för den 20 januari. Holland önskade en matchning mot Chimaev redan till helgen, i samband med årets sista UFC-gala

I ett inlägg på sitt ’Twitter’-konto berättade amerikanen under torsdagen att han inte har hört någonting från Chimaevs team och han kallade även svensken för en “wannabe gangster”.

PS- crickets from that guy I called out right after the fight. 🤷🏾‍♂️ #wannabegangster

Chimaev debuterade för UFC i juli och har sedan dess tagit hem tre raka segrar och avslut. Karriärens sammanslagna matchfacit lyder 9-0-0.

+8
Dana Sad
Dana Happy
UFC 259 Blachowicz vs Adesanya Poster

UFC 259 – Sändningstider, matchkort och odds

Daniel Schälander

Under natten till söndag har vi hela tre titelmatcher att se fram emot när UFC 259 äger rum på UFC Apex i Las Vegas.

UFC 259 bjuder på tre titelmatcher

Vi har ett riktigt dunderkort att se fram emot under natten till lördag. Mellanviktsmästaren Israel Adesanya (20-0) kliver upp en viktklass för att utmana Jan Blachowicz (27-8) om den lätta tungviktstiteln. Det blir ”Izzys” första match i den tyngre viktklassen där han direkt får utmana den nykrönte mästaren Blachowicz om titeln.

Amanda Nunes (20-4) som håller bältet i både bantamvikt och fjädervikt gör sitt andra titelförsvar i fjädervikten mot Megan Anderson (11-4). Nunes har varit otroligt dominant och har inte förlorat på snart sex år sedan hon blev stoppad av Cat Zingano (11-4) på UFC 178 i början av 2015. Megan Anderson har två raka vinster på avslut sedan hon förlorade mot den senaste fjäderviktsutmanaren, Felicia Spencer (8-2) via submission i mitten av 2019.

I herrarnas bantamvikt utmanar Aljamain Sterling (19-3) ryssen Petr Yan (15-1) om titeln. Dessutom går den forne bantamviktsmästaren Dominick Cruz (22-3) som sista match på underkortet när han möter Casey Kenney (16-2-1), som nyligen var inblandad i ett kontroversiellt uttalande i sin podcast gällande just Megan Anderson.

Som om det inte räckte har vi namn som Thiago Santos, Aleksandar Rakic, Islam Makhachev att se fram emot!

Matchkort, svenska sändningstider och odds

Nedan hittar ni det fullständiga matchkortet och galans sändningstider. Inom parentes finner ni även oddsen från galan, satta av Unibet. Fullständiga odds finner ni via denna länk.

HUVUDKORT – Startar klockan 04:00 och sänds på Viaplay

UNDERKORT – Startar 02:00 och sänds på UFC Fight Pass

TIDIGA UNDERKORTET – Startar 00:00 på UFC Fight Pass

Dela med er av era tankar inför och under galan ikväll i kommentarsfältet nedan.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
Zoran Milic håller upp den svenska flaggan efter vinst på IMMAF VM i Bahrain

FCR 8: Zoran Milic vinner på hemmaplan i sin proffsdebut

Simon Tingberg

Fight Club Rush 8, Västerås fortsätter. Vi på Kimura rapporterar live. En fight i form utav ett flugviktsmöte ägde rum. Där finske Hannan Housmand (3-1-0) mötte hemmafightern och debutanten Zoran Milic (0-0).

Rond 1

Flugviktsmötet är igång. Hemmafightern Milic öppnar med en lowkick. Hannan svarar med en lowkick han med. Denne går sedan på en netagning och får ner Milic mot buren.  Hannan jobbar på toppkontrollen. I ett försök från Milic att resa sig så hotar Hannan med en giljotin. Milic lyckas ta sig ur och då också vinna topposition. Väl där uttdelar han hammarslag.

Hannan lyckas resa sig upp men Milic pressar denne hårt mot buren och levererar knän mot kroppen. Hannan lyckas vända och arbetar för en nedtagning som han tillslut får in. På marken utdelar Hannan armbågar. Milic lyckas resa sig och få en nedtagning men fastnar där i ett armlås. Milic lyckas dock stå emot att bli submittad då ronden slutar.

Rond 2

Milic öppnar upp med sparkar och följer upp med slag som får Hannan att snubbla till. Hannan går på nedtagning med Milic står emot och lyckas istället själv hamna över Hannan. Där börjar Milic jobba med armbågar samtidigt som han håller fast Hannans arm och hindrar denne från att försvara sig. Detta får domaren att bryta då Hannan tar emot upprepade armbågar utan att försvara sig.

Resultat

Zoran Milic vinner genom TKO i den andra ronden.

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy
Josefine Lindgren och Adriana Fusini

FCR 8: Josefine Lindgren Knutsson besegrar Adriana Fusini i proffsdebuten

Alexander Clausson

Josefine Lindgren Knutsson genomförde under kvällen sin professionella MMA-debut, med endast en match inom A-klass i bagaget. Nedan kan läsaren ta del av matchreferat – samt result – från kvällens drabbning.

Rond 1

Knutsson inledde sin proffsdebut offensivt, men Fusini svarade med sin egen striking. Knutsson växlade slag med sparkar och träffade sin motståndare fint. Fusini svarade med enstaka slag, men svenskan svarade i sin tur med kombinationer. Den första ronden fortsatte med mer av detsamma och Knutsson fick in flera huvudsparkar, som dock blockerades delvis av Fusini. Knutsson sökte clinchen och tog ner Fusini på kanvasen, om än bara för en kort stund.

Därefter återigen upp till stående, med en Knutsson som avfyrade kombinationer mot sin tillbakatryckta motståndare.

Första ronden till Knutsson, enligt undertecknad.

Rond 2

Knutsson fortsatte pressa framåt med kombinationer i drabbningens andra rond och siktade in sig mer på bensparkar. Vad undertecknad kunde se, så öppnade en av svenskans huvudsparkar upp ett sår på Fusini. Den sistnämnda hade svårt att producera något offensivt och hittade inte en väg genom Knutssons press. Svenskan använde sig av burens vägg för att trycka upp sin motståndare och avfyrade flera, tillsynes, stenhårda knän mot Fusinis kropp. I slutet av den tredje ronden sänkte Knutsson sin motståndare till marken med ett slag.

Rond 2 till Knutsson, enligt mig.

Rond 3

Knutsson inledde matchens tredje rond på samma vis som hon inledde drabbningens första två. Fusini  försökte svara, men det verkade inte som hon lyckades åstadkomma någon skada på svenskan. Fusini såg tröttare och tröttare ut, medan Knutsson fortsatte sin precis. Svenskan avfyrade dock ett mindre antal sparkar och slag, i jämförelse med de första två ronderna.

Även rond nummer 3 till svenskan, enligt undertecknad.

Resultat

Josefine Lindgren Knutsson besegrade Adriana Fusini via enhälligt domslut, (30-24, 30-25, 30-24).

(artikelbilden är från ett tidigare tillfälle) 

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy
Christian Stigenberg

FCR 8: Christian Stigenberg avslutar Alexander Lindgren via K:O

Alexander Clausson

Under kvällens FCR 8 debuterade Alexander Lindgren och Christian Stigenberg på den professionella MMA-scenen. Nedan kan läsaren ta del av ett matchreferat, samt ett resultat från drabbningen.

Rond 1

Stigenberg avfyrade en hård snurrspark mot Lindgrens mage i ett tidigt skede av matchen, men den sistnämnda stod pall. Därefter följde intensiv växelvis striking, där Stigenberg snabbt fick övertaget och sänkte Lindgren till marken. Efter ytterligare några hårda slag på den liggande Lindgren klev matchdomaren Rebin Saber emellan.

Resultat

Christian Stigenberg besegrar Alexander Lindgren via K:O i matchens första rond.

(artikelbilden är från ett tidigare tillfälle)

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy

FCR 8: Rahmads Stromanis knockar Geir Kåre Nyland

Simon Tingberg

Fight Club Rush 8 i Västerås fortsätter. Där Kimura är på plats och rapporterar live. Ett lättviktsmöte mellan norrmannen Geir Kåre Nyland (1-0) och den lettiskt födde örebroaren Rahmads Stromanins (0-0) som debuterade som proffs ägde rum.

Rond 1

Stromnanis driver framåt och hotar med slag som får Geir att backa. Stromanis fortsätter med press och får nästan in en nedtagning. Stromanis träffar med en krok vilket får Geir att gå på en nedtagning och pressar Stromanis mot buren. Denne tar sig dock loss och fortsätter sätta hög press på norrmannen.

Stromanis börjar lägga till stenhårda lowkicks och fintar även en för att överaska med en supermanpunch vilket får Geir att backa till ordentligt.

Stromanis träffar med en stenhård högerkrok vilket sänker Geir till marken och dyker sedan ned för att fortsätta utdela slag på marken men domaren är snabb att bryta.

Resultat

Rahmad Stromanis vinner genom knockout i den första ronden.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

FCR 8: Jonny Touma besegrar Ilaz Zabeli via enhälligt domslut

Alexander Clausson

FCR 8 är i full gång och i huvudkortets första match ställdes Ilaz Zabeli mot Jonny Touma. Zabeli sökte sin första professionella vinst och Touma ville hålla sin nolla intakt, genom att ta hem sin andra raka seger. Nedan kan läsaren läsa om drabbningen och dess resultat.

Rond 1

Bantamviktarna mötte varandra direkt i burens mitt och avfyrade bensparkar mot varandra. Zabeli blandade sin striking mellan slag och sparkar, medan Touma fortsatte med sina bensparkar. Därefter fick den sistnämnda ner Zabeli på kanvasen och tog sidokontroll. Zabeli lyckades med en reverse och tog Toumas rygg på kanvasen. Touma försökte förbättra sin position, men Zabeli hamnade då i full mount och fick in fina slag på motståndaren. Touma gav återigen upp ryggen och Zabeli avfyrade ytterligare ground and pound på Touma.

Touma lyckades vända på situationen i rondens slutskede, men lyckades inte åstadkomma någon större skada på Zabeli.

Rond 1 gick till Zabeli, enligt undertecknad

Rond 2

Den andra ronden inleddes med stående striking. Båda fighters utbytte slag med varandra, men det såg ut som att de tyngsta slagen kom från Touma. Zabeli hade svårare att pricka Touma än tvärtom. Den obesegrade fightern hade den bättre träffbilden.

Därefter tog Touma ned Zabeli, men ställde sig upp igen och avfyrade bensparkar mot den liggande Zabeli. Den sistnämnda tog sig upp och blev upptryckt mot burens vägg av Touma. Zabeli vände på Touma för en kort stund men därefter återigen ner på marken, med Touma i topposition. Där avslutades också matchens andra rond.

Rond 2 gick till Touma, enligt mig.

Rond 3

Zabeli såg ut som den tröttare fightern när den tredje ronden sattes igång. Touma tog ned Zabeli på kanvasen något tidigare än i matchens två första ronder. Därefter upp på fötter igen, för en kort stund, innnan Touma återigen tog ner Zabeli via ett single-leg. De båda spenderade ännu kortare tid på marken den gången och de hamnade snabbt på fötter igen. Zabeli försökte fånga Touma i en giljotin men den sistnämnda tog sig snabbt ur submission-försöket. Touma befanns sig därmed i topposition på sin motståndare Det märktes att matchen var inne i sin tredje rond och Touma hade, till synes, inte längre lika mycket kraft i sin ground and pound. Matchens sista minuter spenderas på kanvasen med Zabeli på rygg.

Även den tredje ronden till Touma, enligt undertecknad.

Resultat

Jonny Touma besegrar Ilaz Zabeli via enhälligt domslut (29-28, 29-28, 29-28)

Läs mer
+5
Dana Sad
Dana Happy

FCR 8: Nermin Hajdarpasic knockar Salif David Diop

Simon Tingberg

Årets första MMA gala tar idag fart i form utav Fight Club Rush 8 i Västerås. Kimura är på plats och rapporterar live från dagens fighter. Först ut och öppnar galan var ett tungviktsmöte mellan Eskilstunas debutant Nermin Hajdarpasic (0-0) vs Pancrace fightern Salif Diop (0-0).

Rond 1

Dom båda öppnar avvaktande. Nermin sparkar och håller Diop ifrån sig. Denne är dock den som driver framåt men Nermin öppnar med en slagväxling och ytterligare en kort efteråt. Denne träffar också nu effektivt med sin jabb. Nermin börjar nu driva framåt och hota med jabben.

Nermin träffar hårt och får Diop att backa. Diop börjar träffa med lowkicks men hamnar återigen med en slagväxling med Nermin och backar undan.

Nermin träffar med spark mot kroppen och följer sedan upp med krokar vilket får Diop att backa undan men blir sedan träffad med en jabb i ansiktet.

Ronden slutar och Nermin vinner denna rond enligt mig.

Rond 2

Nermin inleder med sin jabb och hotar. Följer även upp med kombinationer. Diop driver dock fram och trycker upp Nermin mot buren men denne lyckas ta sig loss.

Nermin träffar sedan Diop hårt och denne faller till marken och följer upp med slag domaren är snabb med att bryta.

Nermin vinner genom TKO i den andra ronden.

Resultat

Nermin Hajdarpasic vinner genom TKO i den andra ronden

 

 

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy
Amanda nunes Dana White Presskonferens

Dana White: Amanda Nunes droppar män på träningen

Ralph Nordahl

Inatt kommer vi kanske få se den farligaste versionen hittills av Amanda Nunes (20-4). UFC:s VD Dana White berättade för Jim Rome att dubbelmästarinnan Nunes har orsakat skada på sina manliga sparringpartners inför nattens match mot Megan Anderson vid UFC 259.

Detta kommer att bli den första matchen sedan Nunes och Nina Ansaroff blev föräldrar i september och detta faktum tycks endast ha stärkt brasilianskan som tycks ha varit en brutal sparringpartner för både män och kvinnor på American Top Team om man ska tro White.

White sade följande om Nunes enligt MMA Fighting:

She’s one of my all-time favorites. She doesn’t care who she’s fighting, she’ll fight anybody. One of the sweetest people that you’ll ever meet, very, very easy to deal with, but once she steps inside the octagon, she’s an absolute savage.

What’s scary about her right now is Dan Lambert, the guy that runs her team, is saying he doesn’t understand why but she looks better than she’s ever looked in this camp, and she was dropping guys in camp. So this is gonna be interesting.

Även om sparringsessionerna ägde rum bakom stängda dörrar målar Nunes bedrifter i oktagonen upp en bild av ren dominans. Nunes har inte förlorat sedan september 2014 och hon har vunnit 8 raka titelmatcher inom 135 lbs och 145 lbs. Fyra av dessa har dessutom inte varat längre än första ronden.

White säger att han förutom att hon i bossens tycke är den främsta kvinnliga fighten någonsin även är en bra människa:

I think [Nunes is] the greatest female fighter of all time. Personally, I love her. She’s a great human being. She’s the only one that’s held on to two titles and consistently defended both titles.

She’s defending her 145-pound title against Megan Anderson, who nine of her 11 wins have come by way of finish. [Anderson has] got six knockouts, three submissions—You’ll have some girls that are very talented, very technical, but don’t have that power to knock out another woman. Both of these women have unbelievable power and they can both knock each other out, which makes this fight a very, very awesome fight.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Nate Diaz vs Conor McGregor staredown

Nate Diaz häcklar Conor McGregor 5 år efter stormatchen

Ralph Nordahl

Forne dubbelmästaren Conor McGregor hade ett nostalgiskt twitterbråk med gamle rivalen Nate Diaz.

Diaz låter inte McGregor glömma submissionförlusten

Igår tog McGregor till Twitter där han underströk sina tidigare bedrifter med orden ”Done it all, still here”.

Igår råkade vara 5 års jubileet sedan Nate Diaz submittade irländaren vid UFC 196 i det som var UFC:s ditintills mest lukrativa match. Diaz valde med tanke på att han segrade att häckla McGregors ovannämnda Tweet:

McGregor valde i och med detta att svara Diaz med ett kryptiskt meddelande(men valde sedan att radera detta) :

Southside crips unite! #hitmeup

Conor McGregor Nate Diaz Twitterbråk

Nate Diaz är såklart inte glad över att McGregor och Dustin Poirier planerar att gå en trilogimatch i sommar. Diaz har visat sig intresserad att möta båda dessa herrar i sin nästa match.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Khabib Nurmagomedov vs Max Holloway

Max Holloway fortfarande besviken över inställda matchen mot Khabib

Ralph Nordahl

Forne fjäderviktsmästaren Max Holloway är fortfarande besviken att han aldrig fick ta sig an obesegrade lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov som meddelat sin pensionering.

Fortfarande besviken över inställda matchen

Holloway var ett kort tag tänkt att möta Nurmagomedov om den vakanta lättviktstiteln men blev bortplockad från matchen kort inpå under viktminskningen inför UFC 223.

I en nylig intervju vid Joe Rogans podcast blickade Holloway tillbaka mot den inställda matchen mot ryssen där han medgav att han fortfarande grämer sig att han inte fick fullfölja hans brutalaste viktnedgång ditintills:

[Nutritionist George] Lockhart took me on for the fight. We called him, we had a talk, and then he did a freaking interview talking about ‘this is the biggest cut we’re ever gonna do…

And then the first thing that happened when I land, a f—king meeting with the f—king… not even with the UFC doctor, a doctor from the New York Commission. And then they tell me (that) every single f—king day, they’re gonna check up on us. And I was like, ‘Holy shit, what the hell?’ And I was fine. I was a little bit bigger than I usually was.

Förstår inte NSAC:s beslut

Holloway fortsatte med att han endast var 4 lbs från målet och att han troligtvis klarat det men att han godtyckligt bedömdes av New Yorks Atletiska råd(NSAC) att vara i för dåligt skick för att gå matchen.

I’m like four pounds away from making the weight. I’m going like, ‘It’s tough, but I’m gonna get there. I know I’m gonna get there. And then they come in and they check, and we have, like, hours left before weigh-ins… They come in, they check, they looked at me and they said, ‘You don’t look good. You can’t do it.’ That’s all that happened. And they walked out. I wasn’t fighting. I was like,’ What do you mean?’ He was like, ‘You look skinny.’

I was like, ‘Coming down, losing weight, I’m pretty sure I’m not gonna look like how I first met you on f—king Monday. What is going on?’

Holloway var såklart oerhört besviken att plockas bort från matchen och känner likadant efter alla dessa år:

The chance of fighting someone of [Nurmagomedov’s] stature, and I pride myself for fighting anybody, anywhere, any time, any weight class. He was already considered the number one pound-for-pound guy in the world before he even had the belt. He was one of the scariest dudes, they said. I just wanted to fight him.

Holloway har 22-6 i record.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Fernando Flores möter Felipe Lima på FCR8

Fight Club Rush 8 – Matchkort, sändningstider och diskussion

Daniel Schälander

Det är dags för årets första svenska gala. Här finns all information samlad inför kvällens Fight Club Rush 8.

FCR 8 kickar igång året för svensk MMA

Fight Club Rush är tillbaka och gör historia som den första nordiska galan att sändas på UFC Fight Pass. Vi har intervjuat Fernando Flores (8-7) och Felipe Lima (9-1) som står för kvällens huvudmatch. Spana in dessa nedan:

Kolla även in vår sammanställning av alla bortfall galan har haft. Sedan artikeln skrevs tappade vi även Bravo vs. Novicic då den sistnämnde drog sig ur matchen i veckan.

Alla fighters klarade vikten

Igår vägde samtliga fighters in och alla klarade vikten. Se de fullständiga vikterna här, och spana in när atleterna väger in och gör stare downs i videon nedan.

Matchkortet inför FCR 8

Här har vi då alltså det slutgiltiga matchkortet efter alla skador och avhopp som galan dragits med. Sändningen börjar på Youtube och fortsätter sedan på UFC Fight Pass. Klicka på länkarna i matcherna nedan för att läsa mer om respektive match.

Huvudkort – Sänds på UFC Fight Pass klockan 18:00

Prelims –  Sänds gratis på Youtube klockan 16:00

I kommentarerna kan ni diskutera galan under kvällen. Vi kommer såklart även vara på plats och rapportera resultat från matcherna live.

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy

Ada pol adakala bahkan ribuan situs-situs prediksi bola slot online keinginan laribercempera abadi internet. Membawadiri batari bayang-bayang didalam negri berbatas luarbiasa negri angan-angan elegan Inggris.

Lamun sayangnya sangat kira-kira andaikan patutnya dibilang bohongan abolisi perkiraan gelembung adagium agen sbobet Indonesia angan-angan tampak keunggulan keinginan Sempurna Malahan bisajadi dipandang cuma dibuat Kasar Aja palsu atas bukti khayalan ada.