Svenska topp-domaren bemöter kritiken – ”Send me location så kommer jag”

Daniel Schälander

Sveriges mest rutinerade MMA-domare, Kevin Sataki, ryter ifrån efter påhopp följande insatsen på FCR 10 i matchen mellan Irman Smajic och Nermin Hajdarpasic.

Reportern om Kevin Sataki – ”Han betedde sig som ett arsle”

Matchen mellan Irman Smajic (3-1) och Nermin Hajdarpasic (3-0) är en av de mest hypade matcherna på svensk mark i år. Den röstades fram som kvällens match på FCR 10 där både Irman och Nermin fick ta del av varsin bonus på 10 000kr.

Sveriges mest erfarna domare, Kevin Sataki blev utsedd till burdomare i drabbningen. Han har dömt regelbundet på den högsta nivån inom sporten i snart ett decennium. Matchen i sig var väldigt dramatisk och det fanns många ögonblick i matchen där den tredje mannen i buren verkligen fick kämpa för att hålla de två tungviktarna i styr.

En som inte var imponerad av Satakis insats var MMA-reportern Ashah Tafari, som riktade hård kritik mot både Kevins insats. I slutet av avsnitt 163 av Käftsmällspodden berättar tar han tillfället i akt att rikta kritik mot Kevins insats och agerande efter matchen:

Jag ger en käftsmäll till Kevin Sataki. Jag tycker att han butchade stoppet i Irman/Nermin [matchen]. Jag ska inte säga för mycket men jag tycker att han betedde sig som ett arsle efteråt också, inte okej. Det är inte sånt som jag sitter och snackar i en podd om men han vet var jag finns och jag hoppas att han tänker efter hur han beter sig när han är domare på ett event på det här sättet.

Efter det fortsätter han uttala sig i podden och avslutar med:

Det är upp till en själv att värdera kritiken. Ibland är den konstruktiv, ibland är den inte det. Men hur som helst, ett större ego är fan svårt att hitta och det var bara löjligt, han gjorde a fool of himself.

Vill ha en offentlig ursäkt – ”Jag tycker att det är extremt lågt och extremt fult”

I en intervju med Kimura går Kevin igenom sin tankeprocess under matchens gång och dissekerar den avslutande sekvensen av matchen. Han bemöter även den kritik som är mer riktad mot honom som person och berättar lite om bakgrunden till incidenten efter matchen.

Det är väldigt lågt, väldigt barnsligt. Väldigt låg nivå för att vara media på den här nivån och att följa svensk MMA på det här sättet att uttala sig på det här sättet. Jag tycker att det är extremt lågt och extremt fult.

Att komma direkt efter en match och säga ”vad fan fick du hjärnsläpp eller”, och jag förstår inte ens vilken situation han menar, det är inte konstruktivt. Och det kan jag säga, han fick höra därefter vad jag tyckte om situationen. Och sen att han säger att jag gjorde bort mig och kalla mig något arsle och sen det här med att han säger att ”han vet vart jag finns”, vad menar han, hotar han mig eller? Jag skulle gärna vilja veta vad han menar och jag kommer gärna dit han finns, vart det än är, send me location bara så kommer jag, inga problem.

Kevin berättar efter intervjun att han vill ha en offentlig ursäkt av Ashah.

Är öppen för konstruktiv dialog

Sataki menar att det är bra att man för en dialog kring kontroversiella situationer och agerande från domarkåren, men vill att det ska ske på ett konstruktivt sätt.

Kom med konstruktiv kritik. Ni sitter på de här plattformarna, ta tag i det här. Bjud in domarna, prata om situationer. Vi är öppna för det, om det sker på ett konstruktivt sätt där vi kan utvecklas. Säg mig, hur utvecklas jag genom det här?

Han uppmanar också insatta personer på MMA-scenen att genomföra domarkurser för att få en djupare bild av regelverket.

Om personerna i fråga tycker att det var fel så finns det [domar]kurser. Om du inte vill bli domare så gå kursen så att du får bättre förståelse. Jag uppmanar alla tränare, coacher och MMA-sidor att gå dessa kurser. För då får ni en helt annan bild av hur reglerna är.

+2
Dana Sad
Dana Happy
Jake Paul knockar Tyron Woodley i returmatchen
Tyron Woodley om Jake Paul: ”He would literally fuck you all up”
Hett
Ciryl Gane
Se klippet när UFCs franska kommentatorer tappar det över Ciryl Gane
Hett
Brandon Moreno och Cody Garbrandt
Brandon Moreno sympatiserar med Cody Garbrandt
Hett
Colby Covington är bettingfavorit inför mötet med Jorge Masvidal. Dana White är inte förvånad.
Hett
Jorge Masvidal Colby Covington Chael Sonnen
Chael Sonnen: Matchen mot Colby Covington kan avsluta Jorge Masvidals karriär
Hett

Ada pol adakala bahkan ribuan situs-situs prediksi bola slot online keinginan laribercempera abadi internet. Membawadiri batari bayang-bayang didalam negri berbatas luarbiasa negri angan-angan elegan Inggris.

Lamun sayangnya sangat kira-kira andaikan patutnya dibilang bohongan abolisi perkiraan gelembung adagium agen sbobet Indonesia angan-angan tampak keunggulan keinginan Sempurna Malahan bisajadi dipandang cuma dibuat Kasar Aja palsu atas bukti khayalan ada.