Nyheter

Khabib planerar att lämna MMA-scenen helt och hållet

Khabib Nurmagomedov 1 finger upp

Khabib Nurmagomedov (29-0) har trots sin pension varit mycket aktiv på MMA-scenen. Nu verkar han dock vara redo att lämna sporten helt och hållet.

Khabib tar ett steg tillbaka

Framöver kommer vi att se mycket mindre av Khabib Nurmagomedov. Han ska ha beslutat att lämna MMA helt och hållet. Detta rapporterar journalisten Chisanga Malata på Twitter.

Efter sin pension fortsatte han sätta sin prägel på sporten som tränare och chef för den ryska organisationen EAGLE FC. Bland annat har vi vid flera tillfällen sett honom stå i hörnan av lättviktsmästaren Islam Makhachev (23-1).

I Malatas inlägg skriver han att beslutet kommit i samband med Khabibs vilja att fokusera på familj och affärsverksamheter.

Nekar ryktena om politik

Det är inte en ovanligt fenomen att folkkära idrottare sedan gett sig in i politik. Exempel inom MMA är Fedor Emelianenko som haft en betydande roll för ryska statliga organisationen ”Physical Fitness & Sports”. Folk började spekulera kring Khabib och ett eventuellt engagemang för politik, något som han själv sagt sig inte ha några planer på.

Föregående artikel

Khamzat Chimaev visar upp nya fysiken

Nästa artikel

Ben Askren är villig att gå returmöte mot Jake Paul i MMA

Hugo Lindström
Skriven av

Hugo Lindström

Hugo Lindström är verksam i Göteborg. Pluggar film till vardags men är även en av våra skribenter. Ni ser honom springandes med kamera på MMA-galor runt om i landet.

Relaterade Artiklar

Sök