Nyheter

Khabib Nurmagomedov stängs av i 9 månader – får böta miljonsumma

Av

Jaser Davari

29/01/2019
Khabib Nurmagomedov bråk UFC 229

Under tisdagen samlades Nevadas idrottskommitté för att fatta ett beslut kring bråket som ägde rum i samband med Khabib Nurmagomedovs match mot Conor McGregor på UFC 229. Nurmagomedov, som startade det hela genom att hoppa ut ur buren och på McGregors klubbkamrat Dillon Danis, blev avstängd i 9 månader och får böta 500 000 dollar (ca: 4,5 miljoner kr). Avstängningen kan dock bli betydligt kortare, hela tre månader, om lättviktsmästaren väljer att medverka i en antimobbningskampanj.

Kan tidigast gå match i april

Avstängningen är retroaktiv vilket innebär att Nurmagomedov kan tävla tidigast den 6:e april om den regerande lättviktsmästaren väljer att medverka i antimobbningskampanjen. Om Nurmagomedov avböjer erbjudandet kommer hans avstängning gälla fram tills 6:e juli. Med tanke på att Nurmagomedov är en troende muslim kommer han förmodligen inte gå match under ramadan, som i år infaller mellan 5:e maj och 4:e juni.

Nurmagomedov verkade ta det beslutet relativt lugnt, om man ska utgå ifrån hans Instagram-inlägg.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Разбудите меня, когда все это закончится. Wake me up, when it’s all over.

Ett inlägg delat av Khabib Nurmagomedov (@khabib_nurmagomedov)

Hårdare straff för klubbkamraterna

Den bakomliggande orsaken till Nurmagomedovs agerande ska enligt ryssen själv berott på att Danis sagt anti-muslimska svordomar mot Nurmagomedov efter matchen. I samband med att Nurmagomedov hoppade på Danis, blev även två medlemmar i Nurmagomedovs team inblandade i ett bråk i buren med McGregor. Senare framkom det att de två var Nurmagomedovs kusin, Abubakar Nurmagomedov och UFC-fightern Zubaira Tukhugov. Även de två fick sina straffar av NSAC, där båda stängdes av i 12 månader och 25 000 dollar (ca 226 000 kronor) i böter. Enligt Nurmagomedovs manager, Ali Abdelaziz, kommer UFC-mästaren att betala både Abubakars och Zubairas böter.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök