17 June, 2024
Nyheter

Khabib Nurmagomedov får sina bankkonton frysta av Ryssland

Av

Ralph Nordahl

13/05/2024
khabib-nurmagomedov-ufc-belt

Khabib Nurmagomedov kan vara i trubbel när det kommer till skatteverket i sitt hemland enligt obekräftade rapporter från Ryssland.

Khabib Nurmagomedov skyldig över 3 miljoner dollar i skatter

Onlinepublikationen Mash.ru var den första att komma med anklagelserna. Dessa har nu plockats upp av andra ryska sidor inklusive statligt kontrollerade RT. Alla hävdar att Khabib Nurmagomedov utreds för att betalat 300 miljoner rubels för lite i skatter vilket är nära på 3,30 miljoner dollar.

Utredningen från det federala skatteverket rapporteras ha pågått under en längre tid. Den ska ha satts igång efter att Nurmagomedov lämnade MMA-världen år 2023 och gjorde flertalet avyttringar. RT påstår att preliminära undersökningar av de företag som Nurmagomedov lämnat bakom sig hade oregelbundenheter vilket ledde till en fullskalig utredning.

Nu ska regeringen ha fryst flera bankonton knutna till Nurmagomedovs affärer inklusive Eagle FC och hans välgörenhetsorganisation.

En intresserat punkt i den första rapporten från Mash.ru indikerar att de ryska representanterna varit upprörda över att pengar som borde gått till ryska skatter istället gått till affärer utanför landet i Förenade Arabemiraten och Turkiet.

Ännu har dock inget officiellt bekräftats. Det återstår att se vad konsekvenserna blir för den forne UFC-mästaren Nurmagomedov.

Nurmagomedov gick totalt 29 matcher under sin professionella karriär utan att bli obesegrad.

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök